Pastis
Pastis este o bautura – aperitiv din Franta, un lichior cu aroma de anason ce contine 40 – 45% alcool. Exista si sortimente de Pastis fara alcool.
Prima comercializare a lichiorului Pastis a fost facuta de catre Paul Richard, in 1932 si de atunci acest lichior se bucura de o popularitate foarte mare in Franta, in special in regiunile sudice ale tarii.
Pastis a aparut la 17 ani dupa ce a fost interzis Absintul, francezii fiind atunci in cautarea unei noi bauturi cu aroma de anason. Popularitatea acestui lichior se poate datora si placerii foarte mari pentru bauturile cu aroma de anason, acestea fiind considerate bauturi traditionale in zonele mediteraneene. Dintre bauturile cu aroma de anason sunt renumite Sambuca, Ouzo, Arak, Raki si Mastika.
Pastis este o bautura spirtoasa cu aroma de anason, ce contine si aroma de radacina de lemn dulce.
Desi Pastis este adesea asociat cu Absintul, cele doua bauturi sunt diferite. Pastis nu contine pelin, aroma sa de anason este obtinuta prin distilarea anasonului stelat, la Absint aroma de anason fiind obtinuta din anasonul verde. Pastis contine in plus fata de Absint si aroma de radacina de lemn dulce. Spre deosebire de Absint, Pastis este un lichior, ceea ce il face sa fie imbuteliat cu zahar.
Desi este consumat in toata Franta, mai ales in timpul verii, Pastis este asociat in general cu sudul Frantei, in special cu orasul Marsilia, oras in care Pastis este cunoscut si sub denumirea Pastaga.
Pastis este cu siguranta una dintre cele mai populare bauturi din Franta.
https://bonchef.ro/pastis/3183/Mozaicanason,Aroma,Cocktail,Sfaturi,TehniciPastis este o bautura – aperitiv din Franta, un lichior cu aroma de anason ce contine 40 – 45% alcool. Exista si sortimente de Pastis fara alcool. Prima comercializare a lichiorului Pastis a fost facuta de catre Paul Richard, in 1932 si de atunci acest lichior se bucura de o...Mădălina BejenariuMădălina Bejenariubmada17@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei