Stefan PoienaruNemulţumit de „condiţiile neprietenoase“ din supermarketuri, Ştefan Poienaru – unul din cei mai mari producători agricoli locali, cu circa 19.000 de hectare de teren în administrare – vrea să reinventeze magazinul sătesc, în care-şi propune să vândă de toate pentru toţi. O decizie care îl va transforma, parţial, din agricultor în retailer, schimbându-şi totodată şi modelul de business, care i-a adus anul trecut o cifră de afaceri de 26 mil. euro.

Poienaru (62 de ani) are o istorie personală legată strâns de câmpurile din sudul ţării, unde a fost mai întâi inginer agronom – înainte de ‘89 – şi mai apoi om de afaceri. Din anii ‘90, Poienaru şi-a dezvoltat un business bazat pe producţia agricola, mărindu-şi de la un an la altul suprafaţa cultivată.

În acest an, proprietarul Agrofam Holding Feteşti şi-a propus sa deschidă zece magazine (primul a fost deja inaugurat în luna iunie – n.r.) în Feteşti şi localităţile din apropiere.

„Ne extindem în cercuri concentrice“, sintetizează Ştefan Poienaru strategia de dezvoltare a reţelei.

Urmează Slobozia, Călăraşi, Cernavodă, Făcăeni, Borcea şi un al doilea magazin în Feteşti, celelalte trei acoperind satele din împrejurimi.

„Este tipul de magazin cu de toate, de la produse alimentare şi băuturi la detergenţi şi produse chimice“, spune Ştefan Poienaru.

Astfel, pe lângă produsele proprii – într-o prima fază pâine, făină, mălai, lapte, vin, preparate din carne de capră şi oaie –, va trebui să-şi pună la punct un sistem de aprovizionare cu celelalte tipuri de produse.

“Din nefericire, am aflat ca în capitalism e mai greu sa vinzi decât sa produci”, spune Ştefan Poienaru

Pe larg, în Money Express

Marius CristianŞtiriAgricultură,Hypermarket,Magazine,Rural,VânzăriNemulţumit de „condiţiile neprietenoase“ din supermarketuri, Ştefan Poienaru – unul din cei mai mari producători agricoli locali, cu circa 19.000 de hectare de teren în administrare – vrea să reinventeze magazinul sătesc, în care-şi propune să vândă de toate pentru toţi. O decizie care îl va transforma, parţial, din...