Shiraz La Cetate 2009
De ce ne place Shirazul? Pentru ca este un soi care impresioneaza prin structura, constructie aromatica, echilibru si corp. Pentru ca vinurile din Shiraz nu pot fi monotone, indiferent de palierul de pret caruia se adreseaza. Ele sunt „sexy si bogate”, indraznete, cu o structura atletica.
Pentru a doua saptamana consecutiv, aceasta rubrica este ocupata de un vin din soiul Shiraz, produs in Romania. Unul dintre protagonistii evenimentului „Toamna in rosu”, Shiraz La Cetate 2009 (13% vol. alc., sec, IG Dealurile Olteniei, prod: Crama Oprisor) este dens si placut, cu arome de eucalipt, coacaze negre, vanilie si lemn. Gustativ prietenos, usor de baut, arata o structura bine inchegata si o lejera astringenta taninoasa, care se face simtita abia pe final. Tonuri gustative de prune si coacaze coapte si final lung, condimentat si armonios. Are o textura catifelata, cu taninuri asezate, bine echilibrate de aciditatea de visine amarui.
Vinul poate fi achizitionat din magazine specializate, de pe site-urile de profil, dar si din unele retele de retail la preturi cuprinse intre 40 si 80 de lei. Fanii acestui vin, dar si cei care nu au facut cunostinta cu el inca il pot „testa” la sticla sau la pahar, in cadrul „Toamnei in rosu”, proiect care promoveaza consumul generic de vin in 10 restaurante bucurestene, in perioada 1-16 octombrie 2011.
https://bonchef.ro/shiraz-la-cetate-2009/3924/VinuriVinDe ce ne place Shirazul? Pentru ca este un soi care impresioneaza prin structura, constructie aromatica, echilibru si corp. Pentru ca vinurile din Shiraz nu pot fi monotone, indiferent de palierul de pret caruia se adreseaza. Ele sunt „sexy si bogate”, indraznete, cu o structura atletica. Pentru a doua saptamana...Răzvan AvramRăzvan Avramrazvan@avram.roContributorBonChef.ro | Arta mesei