Solo Quinta 2010
Respectand reteta din 2008, anul de recolta al primului cupaj Solo Quinta, reprezentatul din 2010 (DOC Recas, 13 % vol. alc., sec) are in compozitie tot patru soiuri albe si unul rosu. De aceasta data, pentru obtinerea lui s-au folosit Sauvignon Blanc, Chardonnay, Feteasca Regala si Muscat Ottonel, carora li s-a adaugat Feteasca Neagra. Comparativ cu recoltele anterioare, Solo Quinta 2010 arata un plus de forta si de eleganta, atat din punct de vedere aromatic, cat si structural. Este un vin vioi si armonios in acelasi timp, cu arome explozive si exotice, ce ofera satisfactie imediata. In nas dezvolta un impresionant complex senzorial de ananas, flori de magnolie, cirese albe si caise confiate, iar in gust acestea sunt completate de niste tonuri de prune verzi si grapefruit. Gustul intens este sustinut de aciditate, postgustul prezentandu-se lung si condimentat. Are o evolutie gustativa progresiva si o structura spectaculoasa.
La inceputul acestui an, cupajul Solo Quinta 2010 a primit trofeul de „cel mai bun vin alb sec” la cea de-a XVII-a editie a concursului international de vinuri Vinalies Internationales.
Solo Quinta 2010 poate fi cumpărat din magazinele de vinuri sau de pe site-urile specializate, cu aproximativ 75-80 de lei.
https://bonchef.ro/solo-quinta-2010/3625/VinuriVinRespectand reteta din 2008, anul de recolta al primului cupaj Solo Quinta, reprezentatul din 2010 (DOC Recas, 13 % vol. alc., sec) are in compozitie tot patru soiuri albe si unul rosu. De aceasta data, pentru obtinerea lui s-au folosit Sauvignon Blanc, Chardonnay, Feteasca Regala si Muscat Ottonel, carora...Răzvan AvramRăzvan Avramrazvan@avram.roContributorBonChef.ro | Arta mesei