Ingrediente

2 frunze de dafin, 1 litru supa de carne (preferabil vita), 40 gr unt, o ceapa medie, cateva cuburi de carne, 2 linguri ulei de masline, 150 gr orz (arpacas), o felie bacon afumat, 1 cartof mediu, sare si piper dupa gust, cateva fire de telina

Preparare

Se curata legumele si se taie in cuburi mici. Se pune untul intr-o cratita si cand se topeste, se adauga ceapa si se soteaza, iar cand este aproape gata se adauga morcovul si telina, lasandu-se sa se soteze cateva minute. Intre timp, se spala orzul sub jet de apa, se scurge si se adauga peste amestecul din tigaie, se adauga zeama de supa, bacon-ul si bucatile de carne.

Se lasa supa la foc pana cand toate ingredientele sunt suficient fierte, iar cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga cartoful taiat cuburi.

Dupa ce a fiert si cartoful, se adauga sare si piper dupa gust, putin ulei si se serveste cu parmezan ras.

Mădălina BejenariuReţetegastronomie,Legume,SupăIngrediente 2 frunze de dafin, 1 litru supa de carne (preferabil vita), 40 gr unt, o ceapa medie, cateva cuburi de carne, 2 linguri ulei de masline, 150 gr orz (arpacas), o felie bacon afumat, 1 cartof mediu, sare si piper dupa gust, cateva fire de telina Preparare Se curata legumele si...