Ingrediente:

1 kg pui taiat bucatele; 2 cartofi mari taiati bucati; 2 morcovi taiati in bucati mari; 1 ceapa medie taiata felii; 3 cepe verzi taiate felii; 2 ardei iuti taiati felii;

Sosul pentru marinat: 2 lingurite de sare; 2 lingurite de piper; 1lingurita sake (sau vin alb sec)

Sos: 4 linguri de boia de ardei iute; 4 lingurite de pasta de tomate; 2 linguri de usturoi pisat; 1 lingurita de piper

Preparare:

Spalati puiul si scurgeti-l de apa. Marinati-l in sare, piper si sake (sau vin alb sec) pentru 15 minute. Puneti puiul intr-o cratita mare, acoperiti cu apa si fierbeti (adaugati suficienta apa pentru a fierbe ulterior si legumele). Amestecati ingredientele pentru sos si adaugati peste pui. Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 1 ora, pana ce puiul devine fraged.

Adaugati cartofii, morcovii si ceapa si lasati la gatit pentru inca 20-30 de minute. La sfarsit adaugati ceapa verde si ardeii iuti si lasati inca 1 minut pe foc. Apoi este gata pentru servit.

Sursa: gustos.ro

Mădălina BejenariuReţetePui,VinIngrediente: 1 kg pui taiat bucatele; 2 cartofi mari taiati bucati; 2 morcovi taiati in bucati mari; 1 ceapa medie taiata felii; 3 cepe verzi taiate felii; 2 ardei iuti taiati felii; Sosul pentru marinat: 2 lingurite de sare; 2 lingurite de piper; 1lingurita sake (sau vin alb sec) Sos: 4 linguri...