Tocana de pui picant si cartofi
Ingrediente:
1 kg pui taiat bucatele; 2 cartofi mari taiati bucati; 2 morcovi taiati in bucati mari; 1 ceapa medie taiata felii; 3 cepe verzi taiate felii; 2 ardei iuti taiati felii;
Sosul pentru marinat: 2 lingurite de sare; 2 lingurite de piper; 1lingurita sake (sau vin alb sec)
Sos: 4 linguri de boia de ardei iute; 4 lingurite de pasta de tomate; 2 linguri de usturoi pisat; 1 lingurita de piper
Preparare:
Spalati puiul si scurgeti-l de apa. Marinati-l in sare, piper si sake (sau vin alb sec) pentru 15 minute. Puneti puiul intr-o cratita mare, acoperiti cu apa si fierbeti (adaugati suficienta apa pentru a fierbe ulterior si legumele). Amestecati ingredientele pentru sos si adaugati peste pui. Fierbeti la foc mic pentru aproximativ 1 ora, pana ce puiul devine fraged.
Adaugati cartofii, morcovii si ceapa si lasati la gatit pentru inca 20-30 de minute. La sfarsit adaugati ceapa verde si ardeii iuti si lasati inca 1 minut pe foc. Apoi este gata pentru servit.
Sursa: gustos.ro
https://bonchef.ro/tocana-de-pui-picant-si-cartofi/1122/ReţetePui,VinIngrediente: 1 kg pui taiat bucatele; 2 cartofi mari taiati bucati; 2 morcovi taiati in bucati mari; 1 ceapa medie taiata felii; 3 cepe verzi taiate felii; 2 ardei iuti taiati felii; Sosul pentru marinat: 2 lingurite de sare; 2 lingurite de piper; 1lingurita sake (sau vin alb sec) Sos: 4 linguri...Mădălina BejenariuMădălina Bejenariubmada17@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei