Unde bucătarii devin bucătari de top
V-ati întrebat vreodată unde invaţă meserie cei mai buni bucătari din lume? Unde se gasesc cele mai performante şi apreciate şcoli culinare? Am făcut o selecţie a celor mai renumite colegii internaţionale, unde arta culinară se mănâncă pe pâine. Dacă vrei să devii un maestru bucătar recunoscut internaţional, ai face bine să îţi rezervi un loc la una din şcolile următoare:
“Panglica albastră” (Le Cordon Bleu)
Un adevărat fenomen mondial, brandul a apărut în Franţa, în 1895 sub forma unei reviste gastronomice săptămânale a jurnalistei Martha Diestle. Denumirea a fost inspirată de un ordin al cavalerilor francezi din secolul al XVI-lea, Ordinul din Saint Esprit, consideraţi spuma societăţii franceze a momentului. Vestimentaţia lor avea ca semn distinctiv o panglică mare, albastră iar stilul de viaţă implica participarea la banchete, unde se serveau cele mai extravagante creaţii culinare, menţionează site-ul culinaryschools.org. Cursurile culinare au fost iniţial un serviciu gratuit pentru abonaţii revistei, insă s-au bucurat de un succes rapid.
“Primul institut de arte culinare al lumii”, dupa cum se autointitulează, are în prezent 29 de şcoli în 15 ţări, printre care Franţa, Marea Britanie, Japonia, Korea, Australia, Mexic, Tailanda. Printre cursanţii celebri ai institutului se află şi Julia Child, bucătarul american ale cărei cărţi au fost traduse în peste 20 de limbi. “Pentru cursanţi, numele Le Cordon Bleu este atât de bine văzut încât reprezintă practic o garanţie a angajarii”, declară Rodger Griffiths, vice-preşedintele academiei, pentru site-ul stuff.co.nz.
Pentru că arta cere sacrificii, iar arta culinară nu se dezmite, costurile cursurilor se ridică la sume astronomice. La institutul din Paris, diploma de patiser se obţine în urma unui curs de 9 luni şi costă 16.900 euro. Preţul diplomei în gastronomie se ridică la 22.650 euro în timp ce „Grand Diploma” (care include atât cursuri de gastronomie şi patiserie) costă nu mai puţin de 37.855 euro.
Institutul Culinar al Americii (The Culinary Institute of America)
Cu peste 40 de bucătării şi aproximativ 100 de maeştri bucătari, insitutul culinar este cotat ca fiind unul din cele mai bune la nivel mondial. A fost înfiinţat în 1946 sub forma unor cursuri de gastrnomie pentru veteranii celui de-al doilea război mondial care doreau o calificare. Industria restaurantelor şi hotelurilor cunoştea un avânt seminificativ, astfel mare parte din soldaţi au fost orientaţi spre acest domeniu. Aşa a luat naştere şcoala culinară. În 1972, şcoala, care se dezvoltase rapid, a fost relocata în Hyde Park, New York, unde funcţionează şi în prezent. Pe lângă această locaţie, mai poţi deprinde arta gătitului în cadrul CIA (The Culinary Institute of America) şi în noile sedii din San Antonio, Texas sau Saint Helen, California.
În spatele unei reputaţii excepţionale se ascunde multă, multă muncă. Chiar Anthony Bourdain, aboslvent al CIA, sustine că programul este cât se poate de solicitant, menţionează hubpages.com; si costisitor, aş putea adăuga. Un semestru de studiu la CIA variază între 13.000 şi 16.000 euro, parţial compensat de un program de burse foarte bine pus la punct. Durata cursurilor de artă culinară sau patiserie-brutărie este, în medie, de patru semestre, la care se adaugă un semestru suplimentar de externship.
Institutul Culinar Francez (The French Culinary Insitute)
După cum îi si spune numele, acest institut şi-a propus o incursiune în lumea gastronomică franceză, cu toate că este situat în New York. Iniţiativa îi aparţine lui Dorothy Cann Hamilton, americancă născută şi crescută în Brooklyn. Dorothy a cunoscut aceasta bucătărie etnica de la colegele ei franţuzoaice, în timpul studentiei petrecută în Marea Britanie. Hamilton şi-a petrecut vacanţele în ţara brânzeturilor, unde a cunoscut îndeaproape stilul gastronomic francez. În 1984 este înfiinţat institutul care îşi propune să predea tehnici culinare franţuzeşti, în aşa fel încât să poată fi aplicate în orice bucătărie regională.
Odată cu şcoala culinară, a fost înfiinţat şi L`ecole Restaurant – marcat în prezent cu două stele Michelin – locul unde studenţii îşi exersează talentul. Pregătirea este intensivă, 75% din timpul cursurilor fiind consumat în activităţi practice. În timp, a luat naştere Institutul Culinar Italian, apoi Institutul Culinar Internaţional, care le reuneşte pe cele două. Pe lângă aceste specializări, Institutul Internaţional oferă posibilitatea calificării în Jurnalism Gastronomic şi New Media.
Institutul Culinar Francez pune la dispoziţie cursuri cu o durată de 6 luni, sau 9 luni – dacă se urmează programul de seară. Costul formării culinare variază între 895 – 26.750 de dolari.
Centrul European Culinar DCT
O şcoală europeană de dimensiuni mai mici, dar cu renume la fel de mare, se afla în Elveţia, în regiunea turistică Luzern. La Centrul Culinar European se învaţă, pe lângă tehnici ale bucătăriei europene şi artă culinară, tehnici avansate de prelucrare a ciocolatei. Cursurile durează pana la 2 ani, iar taxele scoalare pentru un semestru se ridică la 10.500 de euro.
https://bonchef.ro/unde-bucatarii-devin-bucatari-de-top/2443/Mozaicacademie,bucatar,cordon bleu,culinara,culinary,french,gastronomie,institut,institute,renume,scoala,scoliV-ati întrebat vreodată unde invaţă meserie cei mai buni bucătari din lume? Unde se gasesc cele mai performante şi apreciate şcoli culinare? Am făcut o selecţie a celor mai renumite colegii internaţionale, unde arta culinară se mănâncă pe pâine. Dacă vrei să devii un maestru bucătar recunoscut internaţional, ai...Cristina StănescuCristina Stănescucristinamariastanescu@yahoo.comContributorBonChef.ro | Arta mesei
O gramada de bani dati aiurea,mai bine fac o scoala de bucatari in Romania si diplomele au aceeasi valoare.
Foarte bun articol, exceptional iar bani merita dati !!!!
Doamne ce prostii spuneti,eu am facut scoala de bucatari in Romania si sunt Campion Mondial in Gstronomie,nu mai trimiteti oamenii aiurea prin alte parti cand puteti sa invatati si in tara aceasta meserie.
mie imi place din romanica sef cezar
buna…am citit articolul..ft bun si foarte adevarat…da este adevarat si in romania se invata meserie si poti devenii un bun bucatar..dar……………………………………………………………..cand vine vorba de recunostere internationala si de plata este cu totul diferit.eu am terminat cursurile de gastonomie la LE CORDON BLEU….dar doar pe partea de bucatarie nu si pe cea de patiserie…am platit in jur de 18.000 de euro….dar pot spune ca mi-am scos investitia in jumatate de an….dupa ce m-am angajat..lucrez la un restaurant in paris si castig in jur de 7000 de euro pe luna….bani pe care in romania..nu stiu zau..cand si unde aveam sansa sa ii castig…asa ca va dau un sfat: chiar daca e o suma mare..pt inceput ..merita INVESTITIA!
Am 37 de ani si sunt un iubitor de arta gastronomica.De profesie sunt economist si de ceva timp am reusit sa intru ca si practicant pe langa un bucatar.De asemnea,urmez un curs de bucatarie care se vrea a fi serios(cu fonduri) europene.iar intrebarea mea fireasca pentru ADRIAN este:Ce-mi trebuie sa reusesc in aceasta meserie,pe langa partea financiara(in situatia in care mi-as permite un curs de nivelul acesta)?
IUBESC ATAT DE MULT ACEASTA MESERIE INCAT I-AS PUTEA DEDICA 10 VIETI DE-AS AVEA.
daca as dispune de aceasta suma,i seara asta as pleca spre acest institut faimos.
Inca o intrebare,scuze:de ce experienta este nevoie pt a fi acceptat la acest institut?
Va multumesc mult si va doresc o seara placuta!
Salut, dragi experti in gastronomie.
Eu nu stiu unde se invata in Romania bucatarie la acest nivel ca la institutiile descrise mai sus,vreau sa stiu si eu ca tot am observat ca sunt cativa care sustin acest lucru,sau va refereati la ciorba de burta si tochitura moldoveneasca?
Si eu am terminat Scoala Profesionala de bucatari-3 ani+2 ani de specializare finalizand cu diploma de Tehnician in Gastronomie si acum lucrez la un restarant deschis de 100 de ani in Italia,retetele sunt 100% superioare fata de ale noastre,nu mai spun de arome,mirosuri si gusturi. Deci,care are sansa sa se duca la o asemenea scoala,sa o faca.
Si as dori daca se poate sa aflu mai multe detalii de la Adrian,cel care a afirmat ca a urmat o asemenea scoala,cam ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa urmezi o scoala de genul?
Nimic nu se compara cu experienta dobandita la una din aceste prestigioase institute!
Am nevoie de un bucatar foarte bun pentru hotelul Majestic Olimp- email: falken.office@yahoo.com
O seara buna!
Felicitari Cristinei Stefanescu pt redactarea acestui articol.Cu permisiune dumneavoastra am sa fac urmatoarele precizari.
Scolile Culinare prezentate mai sus au fost, sunt si vor fi blazonul pregatirii Gastronomice la cel mai inalt nivel (poate de aici si costul destul de ridicat al cursurilor). Notiunile predate si insusite de studenti le ofera in schimb un minim necesar de cunostinte pt a putea fi intregati intr-o “brigada”(echipa) in cadrul unei bucatarii de prestigiu.
Trebuie sa fim realisti si sa luam in calcul si experienta acumulata pana la acel moment de respectivii studenti. Absolventii acestor scoli nu vor fi incadrati pe pozitiica chef de partie sau sous chef in cadrul unor bucatarii de prestigiu, sa nu mai vorbim de pozitii ca Head chef, asta daca nu au mai lucrat inainte. Pregatirea fara doar si poate este una deosebita si are la indemana atat echipamente de varf, dar ingrediente deosebite(Truffle, Foie gras, Caviar, Angus beef, Kobe, Wagyu) care nu sunt la indemana oricui.
Bucatari ca: Gordon Ramsay,Joel Robuchon,Marco Pierre White,Albert si Michele Roux,Paul Bocuse sunt o parte din promotorii si varfurile acestei discipline dusa pana la stadiu de Arta(mii de scuze fata de ceilalti pe care nu am reusit sa ii mentionez,dar cu acestia din urma am avut deosebita placere de a lucra si subiectivismul meu este evident). Cei mai multi dintre ei au inceput de jos, nu si-au permis sa mearga la aceste prestigioase scoli,au muncit din greu in bucatariile restaurantelor avute la indemana.
Nu doresc sa ma indepartez de la tema acestui articol,vreau sa spun ca poti face performanta si poti ajunge sus si fara diplome sau cerfificate frumos printate,fara diplome,trebuie multa munca si pasiune.
In restaurantele din prestigiosul Ghid Michellin nu stelele sunt tinta ci dorinta de a avea clientii incantati si loiali.
Mai am inca doua luni si termin o facultate. Tara si parintii, m-au vrut inginer.Le-am urmat dorinta. Acum e momentul meu. Termin aceasta facultate iar pe tot parcursul ei, la altceva nu m-am gandit.decat : vreau sa fiu bucatar. Vreau sa muncesc in acest domeniu, este singurul lucru care ma face sa ma simt bine, in orice zi a vietii mele. Oricat de suparat as fi intr-o zi, cand am pus cutitul in mana, tigaia pe aragaz, tava in cuptor, m-am deconectat complet, iar zambetul imi vine pe buze. De ce? Pentru ca asta este ceea ce-mi doresc cu adevarat.
Vreau sa-ncep de undeva. Vreau sa ma ajutati cu sfaturi. Sunt constient ca e foarte mult de munca,insa trebuie sa incep de undeva.
“Vreau sa-ncep de undeva. Vreau sa ma ajutati cu sfaturi. Sunt constient ca e foarte mult de munca,insa trebuie sa incep de undeva.”
Draga Stefan, am 33 ani sunt din Bucuresti, si sunt mamica a 2 copii. Din nefericire mi-a luat 20 ani sa-mi dau seama ca gastronomia este pasiunea mea (profesia mea de zi cu zi este cu totul alta). Este ingrozitor sa-ti dai seama dupa atata timp ca asta ti-ai dorit sa faci in viata si sa traiesti zilnic cu acest regret, de fiecare data cand asezi tigaia pe aragaz sau mancarea in cuptor.
Sfatul meu pentru tine este urmatorul: incepe o scoala de gastronomie/bucatari pe plan local, una de incredere, avand astfel ocazia sa te familiarizezi cu termenii si tehnicile de specialitate, cu rapiditarea executiei si a deciziilor, cu sistemul de lucru intr-o bucatarie profesionala. Nu neaparat o scoala cu ștaif, unde vei plăti o căruță de bani și vei fi al 100 elev intr-o clasă plină și unde nu se știe dacă ai șansa într-o oarecare zi să pui mâna pe cuțit.
După absolvire, dacă ești încă pasionat și vrei să aprofundezi gastronomia, să te specializezi pe cea internațională sau pe o anumită ramură, poți deja să cauți o școală superioară de gastronomie/bucătari. Ideea e că poți profita din plin de noțiunile și relațiile pe care sunt convinsă că le vei căpăta la prima școală (cea locală) și te vei putea orienta mai ușor ulterior.
În ceea ce privește acceptul sau consimțământul familiei pentru reorientarea profesională (dacă dorești asta și nu rămâi la stadiul de hobby) discută sincer și deschis cu părinții așa cum ai facut-o aici, mai devreme. Până la urmă și inginerii trebuie să mănânce, nu-i așa?
Amintește-ți de barmanul de la emisiunea aceea TV de la ProTV care a trecut peste acordul părinților și și-a urmat visul și este un om fericit în prezent.!!! Este un exemplu bun de ambiție, dăruire și talent.
Sunt convinsă că și tu ai toate aceste “ingrediente”.
Mult succes in viitor iti doresc. Toate cele bune !
Buna ziua!Aveti idee daca se pot accesa fonduri europene pentru a urma cursurile unei scoli de gastronomie din strainatate?Am 22 de ani,lucrez de aproape 3 ani ca bucatar dar vreau mai mult iar singur nu-mi permit asemenea sume.Stiu ca si la noi sunt cursuri de specializare,dar nu stiu cat de mult ajuta sau cate cunostinte poti dobandi ori daca chiar isi merita banii.Orice informatie imi este de folos.
Va multumesc ,numai bine,
am 38 ani si imi place sa gatesc cine ma ajuta sa deschid un restaorant cu mancare ca la mama acasa sant din bistrita
salut! am 37 de ani si lucrez ca ajutor de bucatar in grecia . chiar nu poate nimeni sa dea detalii despre o scoala de bucatari buna in romania. nu vreau numai diploma , vreau sa invat ! ajutati-ma cu o informatie !
Buna ziua tuturor, citesc si ma uimesc ce pot spune unii,, asa eram si u la inceput poate chiar mai sceptic dar nu este asa. eu sunt unu dintre multi romani care au facut scoala la “Le Cordon Bleu” in anglia si vreau sa spun ca ceea ce am invatat acolo in 9 luni nu am invatat si nu am vazut la nici un bucatar din romania si cand spun asta ma refer la tot ce tine de bucatarie. acolo nu se gateste cum se face la noi,,, acolo devii artist exact ca acei pictori renumiti. Parerea mea si cred ca nu numai. O zi buna
salut! am 37 de ani si lucrez ca ajutor de bucatar in grecia . chiar nu poate nimeni sa dea detalii despre o scoala de bucatari buna in romania. nu vreau numai diploma , vreau sa invat ! ajutati-ma cu o informatie !
SALUT Ovidiu,,,te pot ajuta eu daca vrei da-mi add la adresa de messenger “kojack_84” si vb acolo mai multe 🙂 te salut sa ai o zi buna.
A urmat cineva scoala Le Cordon Bleu.Daca da va rog sa-mi dati add eazy_str8@yahoo.com pt niste detalii:)
Buna.Am sa-i rog pe cei care au urmat astfel de scoli,sa ne spuna ca calificare prealabila este necesara pentru inscrierea la aceste cursuri.Multumesc
Buna ziua, poate recomanda cineva un curs de bucatari sau o scoala de bucatari buna in Romania?!
Multumesc,
Buna,aceeasi intrebare care observ ca ramane fara raspuns:va rog dati-ne informatii despre scoala Le Cordon Bleu din Franta,multumesc mult amadeuscleaning@yahoo.com
Ok, m-ati bagat in ceata si sumele de mai sus m-au dat pe spate … am doar 19 ani si STIU ca vreau sa fiu bucatar (nu bucatareasa pentru ca ma duce cu gandul la o cantina) De gatit ,gatesc de cand ma stiu si vreau sa studiez asta.Tata vrea sa fiu profesoara si mai cu obligatul mai cu gluma acolo ma trimite…sa studiez litere…NU vreau sa ma chinui cu elevi snobi si sa stau la catedra toata viata. Vreau sa gatesc , sa imi deschid un restaurant …Sa nu cumva sa imi spuneti ca visez si ca nu stiu ce vreau , pentru ca stiu exact ca asta imi doresc… Intrebarea mea este : Ce sa fac acum? Sa studiez litere si sa fac un curs de bucatar pe langa iar cand termin facultatea sa fac alta?? are sens? Avem in tara facultati in domeniul gastronomiei? Sa plec in strainatate? Stiu limba germana si engleza la nivel avansat deci as putea sa plec ….nu stiu…va rog sa ma sfatuiti ….
@ Amalia…daca ai posibilitatea de a face o scoala in strainatate si crezi ca iti place bucataria…desi sa nu crezi ca se aseamana catusi de putin cu cea de acasa. Ceea ce nu stiu multi si nici nu vor pricepe ce inseamna o scoala culinara de renume. Referitor la sume…da sunt mari, dar acolo te duci “bata” si daca inveti, foarte important sa inveti, vei iesi cu un bagaj de cunostinte foarte bogat, restul se invata pe parcurs. In Anglia este scoala “Tante Marie”,care acuma face parte din holding-ul lui Gordon Ramsay. Bafta.
buna ziua ! sunt o mama singura care doreste din suflet sa-si trimita copilul la cursurile din franta ,, le cordon bleu “. stiu ca este foarte scump dar voi face un sacrificiu pt el . am citit pe situl lor dar nu stiu in ce limba se predau cursurile si daca trebuie sa ai o baza in gastronomie cind mergi acolo . va rog din suflet sa_ mi spuneti ce stiti si daca sunteti buni sa imi dati un semn pe adresa mea nicoletad92@yahoo.com va multumesc !
In ziua de astazi in romania nu mai sunt scoli de la care sa inveti ci doar diplome frumos colorate, Scolile Internationale de Gastronomie au fost , sunt si vor ramane un etalon al gastronomiei; ele te invata si iti pun in brate toate cunostintele de baza necesare pentru a practica aceasta meserie dusa la rangul de ARTA.
Bucataria se invata , se simte si se descopera; profesoara mea mi-a spus:SA NU SPUI NICIODATA CA STII TOTUL, PENTRU CA VA FI CINEVA CARE STIE MAI MULTE CA TINE SI TE VEI FACE DE RUSINE.
Scoli sunt peste tot in lume chiar si la vecini nostri in Bulgaria( si te costa 5000 de euro) si se preda in limba engleza, in Franta , Italia , Elvetia, etc; dar ceea ce trebuie sa stim este ca trebuie sa iubesti ceea ce faci si sa nu te dai inapoi de la ceea ce ti se cere , pentru ca asa vei deveni un adevarat bucatar.
Nu este nevoie de diplome, pentru ca aici nu esti apreciat, degeaba bagam in noi zeci de mii de euro daca nu vrem sa pleca de aici.
Daca mergeti la o scoala renumita de gastrnomie nu va mai intoarceti pentru ca nimeni din aceasta tara nu va aprecia asta, LUCREZ IN ACEASTA MESERIE DE APROXIMATIV 10 ANI ( cu bune si cu rele) SI STIU PREA BINE CA NU SE APRECIAZA ACEST LUCRU.
TOTI AMICI MEI SUNT PLECATI SI ASTA VOI FACE SI EU CURAND SPER:)):)) BAFTA IN ALEGERILE VOASTRE.
SI DA, FIIND SCOLI INTERNATIONALE CURSURILE SE FAC IN ENGLEZA SI POATE SI IN GERMANA DIN CATE STIU.
O zi buna !! sa fiti iubiti !
Eu am facut in 2004 cursul de bucatar la Eurodeal trimisa de la somaj,initial nu ma gandeam ca o sa-mi placa aceasta meserie dar pe parcurs am indragit-o si lucrez si acum ca bucatareasa.Avantajul unei astfel de meserii este ca poti sa te angajezi foarte usor oricand mai ales daca ai ceva cunostinte despre bucatarie si nu esti mofturos la program.
In ceea ce priveste cursul o fost ok. dar destul de obositor,la practica se mergea cate 8 ore pe zi ca si cum ai fi angajata,oricum eu m-am angajat imediat dupa curs tot la locul unde am facut practica.
Oricum este mult mai bine sa faci o scoala in Romania decat la preturile de afara.
Pentru cine a zis ca e campion mondial la gastronomie in opinia mea e un idiot, pentru cei care vor sa inceapa o cariera in domeniu, bucataria e dura 12-14 ore in picioare multa munca si putina satisfactie de multe ori o sa fi platit cu mult mai putin decat meriti, pentru cei care viseaza la o pozitie bine platita la un restaurant stelat(michelin) dupa ce termina Panglica Albastra, sa fie constienti ca la restaurantele stelate bucatarii merg sa lucre pe gratis si stau la coada, pentru cel care i-a 7000 de euro pe luna in Paris…..sa fim seriosi 1 la mana avea lucruri mai bune de facut decat sa stea pe site-ul asta , 2 francezii au bucatarii lor de top si gateau preparate care acum la noi sunt la moda (Vol-au-vont, fructe de mare, creme, stridi) acum 30 de ani daca nu mai bine nu cred ca platesc un romanas deal nostru 7000 de euro(e un salar enorm si pentru ei)
Salut , sunt un parinte care doreste ca fiul sau sa urmeze o cariera in domeniul gastronomiei/scoala bucatari. El doreste acest lucru, este motivat si are inclinatii, ca sa nu spun talent, catre acest domeniu dar nu stie de unde sa inceapa. Doresc o informatie pertinenta si daca se poate cu costuri accesibile. Se pot accesa fonduri UE pentru calificare in acest domeniu? Va multumesc anticipat.
Salutare
Scoala de bucatari bunicica am auzit ca este la aroma center (cautati pe google).
Referitor la meseria de bucatar, eu am diploma de inginer si lucrez bucatar de prin anul intai de facultate…. primul job a fost la shorley prin 2002….. nu se compara romanasii nostri scoliti pe vremea comunista cu strainii cu scoli pe afara.
pentru cei pasionati… merita sa va apucati… sa puneti suflet
Buna, am 17 ani. De ceva vreme am descoperit “bucataria”, am descoperit ca imi place sa gatesc, sa incerc ceva nou . Membrii familiei ma imping spre meseria de inginer…dar nu este ceea ce imi place, eu vreau sa devin bucatar. As dorii niste sfaturi de la cei profesionisti,de unde sa incep,cum sa incep. Pe viitor ma gandesc la o scoala cu renume international precum cele de mai sus. Sunt foarte constient ca nu e deloc usor,dar asta vreau sa fac. Va multumesc!
Aveti grija ca eu am luat plasa cu Aroma asta,sunt tocmai in Corbeanca si un curs costa 2700 de euro frate,eu cand am auzit pretul m-am uschit la o scoala din Bucuresti.
Eu recomand cu incredere cursurile scolii Eurodeal,am facut acum un an un curs acolo si lucrez deja la singurul hotel de 5 stele de pe insula Jersey, Channel Islands.
P.S. Scoala este in Bucuresti,pentru provincie nu stiu.
mi-a placut bucataria de mic dar nu am avut sanse asa ca dupa revolutie am plecat in occident am pornit de jos aveam pe atunci 30 de ani nu am putut sa cred ca acum pot intra in competitie cu fostii bucatari si chiar cu cei de azi . Cind am venit prima data in tara a fost in 2007 am servit in citeva rest.am cunoscut citiva bucatari si pot sa spun ca nu am fost prea satisfacut. Poate nu este vina numai a lor si cind spun asta vreau sa ma refer la bucatarii de dupa revolutie la generatiile mai tinere care sau lasat pacalite de zisele scoli de buc. i-mi place sa le numesc chiar daca nu o sa le placa multora SCOLI DE DIPLOME. De fapt dupa revolutie fostii creatori de facut bani au stiut cind si cum sa faca bani. Acum pot sa spun ca de 5 ani urmaresc emisiunile de chetering din tara si chiar TV sourile legate de aceasta tema. bravo lor .succes si pe curind.Chef Costn Londra.
Am asistat la discutiile voastre,si pot sa va spun ca in curand in Galati,se va infiinta o scoala de bucatarie italiana, cu un cost acceptabil .Lectiile vor fi sustinute de profesionisti italiani, in limba italiana concomitent cu traducere in limba romana.Mentionez ca va fi o scoala pentru pasionatii gustului rafinat.
draga stef eu sincer cred ca nu esti campion sau ce spuneai u mai jos in comentariu.
cityeste umpic ceea ce scrie adrian si ai sa intelegi ca nu este deloc cum spui tu.
sarmalute stie si bunica sa faca.
sincer documenteaza si incearca sa imbogatesti cunostintele tale cu cele din bucataria mediteraneana.
ART CUISINE iti spune ceva?
Cine este patronul scolii ce urmeaza a fi deschisa in Galati? Multumesc
Sunt De Iure Oronzo,actualmente head chef ,si am o experienta in domeniu de 25 ani ca bucatar si pizzaiolo.
Cred ca cei care vor cu adevarat sa cunoasca adevarata bucatarie Italiana vor ramane satisfacuti si afascinati.Scoala va fi pentru avansati si incepatori, si voi preda intensiv.Sper ca proiectul meu sa ajunga la inima pasionatilor si a celor care au nevoie sa aiba cunostinte in acest domeniu.Atentie ,nu va fi o scoala pentru diplome ci pentru adevarate dorinte de a invata.
ba frate credeti ca bucataria e usoara?10 ore/zi in caldura e usor?ospatari zbierand la tine si patroni chitrosi?daca va place mergeti fratilor si faceti cursuri la aroma cu 2700 de euro.prostia se plateste.
D-le De Iure Oronzo,
V-as fi recunoscator daca mi-ti putea furniza mai multe informatii despre aceasta scoala,cand se va deschide,taxa,…?Nu sunt din Galati si doresc sa stiu la ce costuri s-ar ajunge.
Multumesc anticipat!
Buna!Am 19 ani si sunt abolsovent.Am absolvit un liceu cu profil matematica informatica,desi profilul nu are nici’o legatura cu bucataria,doresc sa urmez o cariera in domeniul gastronomic.Daca cineva imi poate oferi niste informatii despre anumite cursuri sau scoli contactati-ma la adresa eazy_str8@yahoo.com
inainte de toate mergeti in bucatarii adevarate vedeti ce se intampla dupa care hotarati va soarta .arta culinara nu e pentru oricine trebuie sa ti placa,ca orice altceva,dar trebuie sa stii toata bucataria adica vase carmange preparatie temperaturi timpi nu mai spun altele. e greu la inceput de la 2 la4 ani dupa care poti avea ocazia mult visata studiaza tot ce se poate experimenteza ,personalitatea conteaza .o chinezoica a terminat prima cursul dupa ce in primul an nu a stiut nici limba ce e asta ambitie
va urez succes
Salut! Sunt George, am 20 de ani, si lucrez ca bucatar la Hotel Clermont . un hotel de 4 stele, situat in Covasna.
Sunt oripilat de prostiile pe care le scrieti voi pe aceasta pagina cum ca in Romania nu se poate invata “BUCATARIE” Lucrez in bucatarie de “A la Carte” si avem fel si fel de preparate, care m-ai de care m-ai dichisite si m-ai pretentioase si la gust si la aspect!!!
Asa ca puteti ajunge sus si cu scoala de bucatari din Romania.
Daca chiar vreti cursuri de specializare in bucatarie de la adevarati bucatari din romania, va las id-ul meu, luati legatura cu mine, i-ar eu va voi face recomandare la aceste institutii de pregatire, in BRASOV. {Am cunostiinte, Relatii}}
Id-ul Ghitu_steaua92@yahoo.com
Toate cele bune si succes in bucatarie tuturor!
Pt doritori, sunt in Romania multi bucatari de top care participa la concursuri gastronomice internationale, sunt firme care organizeaza cursuri de bucatari si participa si ele la diferite competitii, si romanii sunt cei mai premiati ( cunoscatorii stiu acest lucru ) !
Eu sunt la inceput de drum, tocmai m-am angajat la Rin, cei ce vor sa aibe un start bun in acest domeniu recomand cu incredere Eurodeal http://www.cursuridecalificare.ro/cursuri-de-bucatari.php
Am ales sa recomand aceasta scoala de bucatari din multumire pentru cei de acolo care m-au inteles, ajutat, si in urma cursului am ajuns sa am un loc de munca.
Va doresc spor la gatit, succes in viata !
buna ziua, m ar interesa mai multe detalii despre scoala Le Cordon Bleu, daca stiti? Ce acte trebuie duse la inscriere?
Cea mai mare problema in Romania in ce priveste lipsa de profesionisti adevarati in diverse servicii.
Am nevoie de un maestru bucatar ,pentru un restaurant care se v-a deschide in Bistrita.(ofer cazare )
CV-urile se pot depune pe adresa de email:Ofice@tonight.ro
Telefon:0744518581 Traian
salut!
sunt din Craiova si caut un bucatar profesionist pentru un restaurant (planter’s) care functioneaza din martie pana in octombrie. ofer salariu ft bun, cazare, masa + decontarea transportului. http://www.planter.ro
Buna ziua
am urmat un curs foarte bun la Horeca School in Bucuresti. Ei asigura practica la hotelurile de 5 stele , in unul dintre ele am avut si eu sansa sa fiu repartizat iar la final am primit si o oferta de angajare de la hotelul respectiv. Am fost foarte multumit de curs si asta a fost si parerea colegilor mei. Au si un site http://www.horecaschool.ro. Succes!
Buna ziua. As dori sa-mi recomandati o scoala de bucatari buna in Iasi. Multumesc.
@Adrian, probabil ca lucrezi la ei desi eu am stat cinci luni pe acolo si nu te-am vazut , eu luni am terminat un curs acolo si nu e deloc asa, este o comunista iesita la pensie care este profesoara si patroneasa este tot o babaciune sfrijita dar mai tanara.Eu nu am trecut in cinci luni de bucataria rece,am facut salate la greu.Mai bine ma inscriam la TEHASR.
Singura scoala buna din Bucuresti este cea de la Delfinului, nimeni nu te angajeaza in Bucuresti daca nu ai cursurile de la Eurodeal, mai multe detalii gasiti aici-http://www.cursuridecalificare.ro/cursuri-de-bucatari.php. Ii gasiti si pe facebook unde au multe poze cu absolventii si preparatele-https://www.facebook.com/cursuridecalificare.ro/photos_stream
Buna,stie cineva unde pot sa fac un curs de bucatar in Cluj?
O gramada de bani dati aiurea,mai bine fac o scoala de bucatari in Romania si diplomele au aceeasi valoare.
:)) cat de prost poti fi :))
aceste cursuri sunt pentru acei bucatari care pot ajunge sa castige 10.000 de euro sau mai mult ( ma refer pe luna )
Cu un curs de bucatar din romania care te costa 200-300 euro nu poti decat sa lucrezi aici pentru 1500 lei sau sa te duci in franta ori italia pentru 800-1000 euro sai germania 1500-1800 euro ori britania 15pa cativa ani de 00-1800 lire
Ei bine acum ia fa o comparatie cum este mai convenabil sa dai cateva 10 de mii de euro si dupa cativa ani de munca sa ajungi sa castigi 10.000 euro sau lire sau poate chiar mai mult ( 7*)
Sau sa dai 200 euro si sa te ai salariu de la 350-1800 euro sau lire :)))
Si apropo chiar si in Romania sunt Bucatari care castiga 10.000 euro pe luna
Privesti si savureaza
http://jurnalul.ro/timp-liber/culinar/top-10-cei-mai-bogati-bucatari-sefi-din-lume-576935.html
Curs de BUCATAR si BUCATAR SEF!
Agentia de formare profesionala Public Euroconsulting, organizeaza curs de BUCATAR si BUCATAR SEF. Acest curs este acreditat ANC; se elibereaza diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Pret: 600 RON BUCATAR si 900 RON BUCATAR SEF!
Fiecare cursant primeste 1 CUPON – 200 RON REDUCERE, valabil 2 luni pentru un alt curs realizat prin compania noastra! Acest CUPON poate fi oferit altei pers! Cursurile se tin in ORADEA – central!
Alte orase in care desfasuram acest curs: Cluj-Napoca, Satu-Mare, Arad, Bucuresti!
Inscrierile se pot face si online, pe site-ul nostru! http://www.publiceuroconsulting.ro
Informatii suplimentare: 0728.957.877 sau juridic@publiceuroconsulting.ro
Firma asta Publiceuroconsulting a fost implicata in niste scandaluri si pretul e cam piperat pentru Romania.
Agentia de formare profesionala Public Euroconsulting, organizeaza curs de BUCATAR si BUCATAR SEF. Acest curs este acreditat ANC; se elibereaza diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Pret: 600 RON BUCATAR si 900 RON BUCATAR SEF!
Fiecare cursant primeste 1 CUPON – 200 RON REDUCERE, valabil 2 luni pentru un alt curs realizat prin compania noastra! Acest CUPON poate fi oferit altei pers! Cursurile se tin in ORADEA – central!
Inscrierile se pot face si online, pe site-ul nostru!
Informatii suplimentare: 0728.957.877 sau juridic@publiceuroconsulting.ro; http://www.publiceuroconsulting.ro
Firma Public Euroconsulting nu a fost implicata in nici un scandal, ar fi bine sa va informati inainte sa vorbiti aiurea. Referitor la preturi, sunt firme care organizeaza acest curs la preturi mult mai ridicate.
DOMENIUL DRACULA DANES doreste sa angajeze un maestru in arta culinara virsta 25 – 50 ani.
Tel . pentru interviu de angajare la DOMENIUL DRACULA DANES 0758033808.
EU am facut scoala de bucatari in Italia, am intalnit chefi stelati si va spun ca banii dati merita. Actualmente lucrez ca demi-chef intr-un hotel de 4stele si intre ceea ce se gateste la noi si in afara e o mare diferenta. E important sa fie o concurenta pozitiva si as vrea ca in urmatorii ani sa avem si noi un chef stelat
Un articol deosebit, cu adevarat niste institutii cu prestigiu si greutate.
Angajăm bucătari pentru hotel de 4* din Brașov și pentru divizie de catering, tot în Brașov.
Pentru detalii, ne puteți contacta la 0756.127.517 sau pe adresa de e-mail jobs.horeca@yahoo.com
Vai de voi bucatari din strainatate care cistigati 7000 de minciuni vati saturat sa spalati vase pe1000 euro 12 ore pe zi
Vai de voi bucatari din strainatate care cistigati 7000 de minciuni vati saturat sa spalati vase pe1000 euro 12 ore pe zi voi credeti ca gasiti euroi in cuptor aveti grija ca va ardeti
HOTEL PICCADILLY MAMAIA ANGAJAZA PERSONAL BUCĂTĂRIE CALIFICAT ȘI NECALIFICAT CU DATA DE 1 MAI OFERĂ CAZARE MASA ȘI SALAR ATRACTIV TELEFON O371O74415
bună! aș vrea să știu ce păreri aveți despre cursuri de cofetărie și bucătărie la Icep hotel? mulțumesc mult!