„Bucătarul de Aur al Bucureștiului” va fi ales pentru al treilea an consecutiv  într-o competiție organizată de SC Compania de Investiții pentru Turism SA și Federația Bucătarilor din România, cu sprijinul Centrului de Excelență în Gastronomie Aroma, Bilancia și Ramada Bucharest Parc.

Concursul se desfasoară încă de la prima ediție sub deviza „Regândim Tradiția!”, astfel încât bucătarii înscriși în competiție trebuie să realizeze un meniu de trei servicii, inspirat din bucătăria tradițională românească, însă adaptat tendințelor actuale ale gastronomiei.

Pentru a câștiga Trofeul „Bucătarul de Aur al Bucureștiului”, aspiranții trebuie să treacă de cele trei etape etape ale competiției, prima dintre ele fiind preselecția, în urma căreia vor fi selectați bucătarii de la localurile cele mai prestigioase din Capitală, sau se pot înscrie voluntar, CV-urile lor fiind evaluate de membrii juriului.

Apoi, va urma semifinala în data de 15 noiembrie, începând cu ora 11.00. Ca și la edițiile anterioare, Centrul de Excelență în Gastronomie Aroma  va pune la dispoziție spațiul și cele mai moderne dotări pentru ca bucătarii înscriși în competiție să poată convinge juriul că merită să ajungă în finală.

Bucătarii care vor acumula mai mult de 60 de puncte vor participa la finala din data de 14 decembrie 2011. Gazda serii de gala va fi Hotelul Ramada Bucharest Parc, sala Terra Grand Ballroom, unde invitații se vor putea bucura de preparatele realizate de finaliști. De asemenea, vor avea parte de surprize din partea organizatorilor.

Evaluarea măestriei și profesionalismului concurenților va fi realizată de bucătari cu experiență în competiții naționale și internaționale.

La semifinală vor juriza: Nicolae Lica—Hotel J.W.Marriott, Georgeta Corduneanu—Hotel Intercontinental, Maria Popa—profesor gastrotehnică SC Compania de Invesțitii pentru Turism SA, iar la finala: David Contant (câștigatorul ediției din 2009), Henrik Sebock—Hotel Howard Johnson, Orlando Zaharia (câștigatorul ediției din 2010). Corecta asociere a vinurilor cu preparatele servite va fi determinată de Bogdan Cojocaru, cel care a primit aceasta distincție în 2010.

Seara de Gală a finalei nu este numai una dedicată artei culinare, ci și filantropiei. Meniurile realizate de finaliști vor fi vândute contra sumei de 200 ron, iar suma colectată va fi donată Asociației Sf. Arhidiacon Ștefan, care sprijină categoriile sociale defavorizate.

Mădălina BejenariuEvenimentebucatar,Bucuresti,gastronomie„Bucătarul de Aur al Bucureștiului” va fi ales pentru al treilea an consecutiv  într-o competiție organizată de SC Compania de Investiții pentru Turism SA și Federația Bucătarilor din România, cu sprijinul Centrului de Excelență în Gastronomie Aroma, Bilancia și Ramada Bucharest Parc. Concursul se desfasoară încă de la prima ediție...