Ingrediente:

Muşchi vită 200g
Prosciutto 30 g
Roşii cherry 60g
Orez 70g
Şofran 5g
Busuioc 10g
Oregano 3g
Ulei de măsline
Unt 20 g
Sare şi piper

Propunerea venită din partea celor doi bucătari de la Charme este un preparat de efect (vizual şi gustativ) şi uşor de pregătit, care combină influenţe din bucătăriile mediteraneene şi aromele rotunde, calde ale orezului cu şofran  şi ale prosciutto-ului rumenit cu nuanţele proaspete ale condimentelor italiene.

Porţionat în bucăţi potrivite ca mărime, nu prea mici şi nici prea mari pentru a putea păstra proporţia corectă a texturii ideale, fragedă şi suculentă în interior, muşchiul de vită se căleşte în ulei de măsline şi unt. Un element esenţial în prepararea oricărei reţete, untul este acel ingredient care reuşeşte să potenţeze aroma preparatelor şi să transforme, în cazul de faţă carnea de vită, dintr-o friptură reuşită în una excelentă. După câteva minute de foc mic, se adaugă sare piper şi oregano, pentru a imprima aroma finală a cărnii. Se lasă încă puţin pe foc şi în final se adaugă roşiile cherry tăiate în două, iar friptura este gata. Feliile de prosciutto se încing puţin în uleiul încins, unde se mai adauga şi puţin busuioc. Separat, orezul fiert la foc mic se rumeneşte puţin în tigaie, alături de un strop de şofran şi unt, care “leagă” ingredientele şi le frăgezeste.

Cristina StănescuReţeteBucuresti,centrul istoric,charme,cherry,Muşchi,prosciutto,Roşii,VităIngrediente: Muşchi vită 200g Prosciutto 30 g Roşii cherry 60g Orez 70g Şofran 5g Busuioc 10g Oregano 3g Ulei de măsline Unt 20 g Sare şi piper Propunerea venită din partea celor doi bucătari de la Charme este un preparat de efect (vizual şi gustativ) şi uşor de pregătit, care combină influenţe din bucătăriile mediteraneene şi aromele rotunde, calde ale...