Unul din cele mai populare ingrediente utilizate în dietele Orientului Mijlociu este năutul. Năutul își are originea în Orientul Mijlociu, și a apărut cu aproximativ 7500 de ani în urmă. Prima cultivare a năutului a fost efectuată în anul 3000 înainte de Hristos, fiind popular printre romani, greci și egipteni. În alte părti ale lumii, năutul a fost adus de către exploratorii spanioli.

Astăzi, năutul este popular în toate părțile lumii, mai ales în India, unde acesta este principalul ingredient în bucătăria vegetariană.

Năutul este cunoscut într-o variată gamă de culori: verde, negru, maro și roșu, însa cea mai populară culoare este bej. Năutul are textură crocantă, și gust asemănător nucilor.

Există foarte multe beneficii ale năutului pentru sănătatea oamenilor. Conținutul ridicat de proteine al năutului este perfect pentru persoanele care doresc să înlocuiască carnea roșie în diete. Năutul este de asemenea bogat în fibre, ceea ce ajută la scăderea colesterolului.

Năutul poate fi cumpărat atât uscat cât și conservat. Datorită conținutului nutrițional, între năutul uscat și cel conservat nu există diferențe. Spre deosebire de alte legume conservate, năutul nu-și pierde nutrienții prin conservare.

Năutul este folosit într-o mare varietate de rețete. Năutul poate fi folosit atât în supe, salate sau diverse tocănițe. Cele mai cunoscute mâncăruri cu năut sunt hummus-ul și falafel.

Mădălina BejenariuMozaicLegume,Naut,Sfaturi,TehniciUnul din cele mai populare ingrediente utilizate în dietele Orientului Mijlociu este năutul. Năutul își are originea în Orientul Mijlociu, și a apărut cu aproximativ 7500 de ani în urmă. Prima cultivare a năutului a fost efectuată în anul 3000 înainte de Hristos, fiind popular printre romani, greci și...