IMG_0005A doua editie a Concursului Naţional de Ape Minerale (CNAM) 2014 s-a desfăşurat vineri, 28 noiembrie, la Centrul Aroma din Corbeanca și a fost o reuşită pe toată linia. Evenimentul a continuat demersul de evaluare a pieţei româneşti de apă minerală început în anul 2013. Analiza apelor s-a facut doar din punct de vedere senzorial, de către un juriu de 5 somelieri profesionişti din Italia şi România.

Două organizaţii de somelieri şi-au dat mâna pentru a forma juriul acestui concurs: Associazione Italiana Sommelier (AIS) şi Organizaţia Somelierilor din România (ORS 2011). O remarcabilă desfăşurare de forţe, care a dovedit interesul crescut al somelierilor pentru această nouă specializare: apa minerală. Concursul s-a desfăşurat într-o totală transparenţă: producătorii care şi-au înregistrat apele în competiţie, împreună cu reprezentanţii presei, au putut să asiste la toate fazele de degustare, evaluare şi notare, care s-au desfăşurat în amfiteatrul Centrului Aroma.

Evenimentul de vineri a fost a doua competiţie naținală de ape minerale organizată după cele mai înalte standarde ale profesioniştilor gustului, a cărei reuşită creează o bază solidă pentru ediţiile ce vor urma.

Juriul Concursului Naţional de Ape Minerale 2014 a desemnat câştigătorii competiţiei. La cele 7 categorii de ape înscrise în concurs, s-au acordat 7 premii. Brandurile premiate sunt (în ordine alfabetică):

  • Aqua Carpatica (2 premii la 2 categorii)
  • Aro (1 premiu)
  • Perla Harghitei (2 premii la 2 categorii)
  • Perla Moldovei (1 premiu)
  • VCH Barcelona (1 premiu)

Premiile acordate poartă menţiunea “Apă apreciată de juriul Concursului Naţional de Ape Minerale 2014″. Situaţia detaliată a premiilor, pe branduri, producători şi categorii o puteţi găsi mai jos:

Brand Producător Premiu la categoria
Perla Moldovei Moldovin Apă de masă plată
Aqua Carpatica Carpathian Springs Apă minerală plată
Perla Harghitei Perla Harghitei Apă minerală decarbogazificată
Aro Metro Cash&Carry Apă de masă carbogazificată
Aqua Carpatica Carpathian Springs Apă minerală carbogazificată
VCH Barcelona Grupo Vichy Catalan Apă minerală îmbogatită cu CO2 de la sursă
Tiva Harghita Perla Harghitei Apă minerală natural carbogazoasă

Concursul a fost organizat de Revista BonChef.ro, Revista AgroInteligenta, Organizaţia Somelierilor din România 2011, Societatea Naţională a Apelor Minerale şi Eventosophy.

Pentru alte informații, vă așteptăm la +40 741 261 423 sau pe e-mail nazarie@bonchef.ro.

Răzvan AvramŞtiriApa minerală,concursA doua editie a Concursului Naţional de Ape Minerale (CNAM) 2014 s-a desfăşurat vineri, 28 noiembrie, la Centrul Aroma din Corbeanca și a fost o reuşită pe toată linia. Evenimentul a continuat demersul de evaluare a pieţei româneşti de apă minerală început în anul 2013. Analiza apelor s-a facut...