Ingredientele folosite pentru salata trebuie sa fie proaspete.

La salatele de legume cu frunze otetul se va adauga cu putin inainte de a fi consumate. In caz contrar frunzele se vestejesc si nu mai sunt aspectuase.

Salatele care au la baza ingrediente fierte, se recomanda a fi preparate cu o zi inainte de a fi servite, pentru a le da timpul necesar omogenizarii si intrepatrunderii aromelor.

Salatele se servesc reci, cu rare exceptii cand acest lucru e mentionat in reteta.

Salatele acrite cu otet sau lamaie se vor tine in vase speciale de portelan, sticla sau plastic intrucat acizii intra in reactie cu vasele din metal.

Frunzele de salata nu trebuie stoarse, iar zeama lasata nu se va arunca, deoarece contine vitamine.

Frunzele de salata trebuie uscate in prosop de bucatarie, astfel otetul si condimentele se vor impregna in frunze mai bine.

Sursa: Practic in bucatarie

Mădălina BejenariuMozaicSalată,Sfaturi,TehniciIngredientele folosite pentru salata trebuie sa fie proaspete. La salatele de legume cu frunze otetul se va adauga cu putin inainte de a fi consumate. In caz contrar frunzele se vestejesc si nu mai sunt aspectuase. Salatele care au la baza ingrediente fierte, se recomanda a fi preparate cu o zi...