Ingrediente

2 linguri ulei de masline, 2 fire de praz mare taiate rondele, 1,5 kg cartofi curatati si taiati cuburi, ½ lingurita sare, 2 cani supa de pui, o cana cu lapte, ¼ ceasca smantana, o paine bagheta taiata felii, 100 gr branza Fontina, taiata felii subtiri, 50 gr trufe proaspete taiate felii subtiri

Preparare

Intr-o tigaie mare se pune ulei la incins, se adauga prazul si se lasa cam 10 minute, amestecand. Se adauga cartofii si sarea, se amesteca si se lasa cateva minute, apoi se adauga supa si laptele si se aduce totul la fierbere, amestecand din cand in cand.

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transfera intr-un blender si se mixeaza pana cand cartofii devin o pasta omogena si se mai adauga smantana. Dupa ce s-a obtinut consistenta dorita, se transfera totul inapoi in tigaie, amestecandu-se si se asezoneaza cu condimente.

Inainte de a servi supa, pe feliile de bagheta se adauga bucati mici de branza, se prajesc usor pana ce painea devine aurie si branza se topeste. Supa se pune in boluri, se adauga trufele si se serveste cu painea prajita.

Mădălina BejenariuReţetegastronomie,praz,Supă,TrufeIngrediente 2 linguri ulei de masline, 2 fire de praz mare taiate rondele, 1,5 kg cartofi curatati si taiati cuburi, ½ lingurita sare, 2 cani supa de pui, o cana cu lapte, ¼ ceasca smantana, o paine bagheta taiata felii, 100 gr branza Fontina, taiata felii subtiri, 50 gr trufe...