Ingrediente:

30 g stafide, 30 g caise uscate, 30 g curmale, 1 lingurita praf de copt, 140 g faina, 30 g zahar brun, 1 lingura sirop de zahar, 1 ou mare, 30 g unt topit, 140 ml apa fierbinte

Ingrediente glazura:
40 g unt, 40 g zahar pudra,  40 g ciocolata simpla, 70 ml smantana dulce

Preparare:
Incalziti cuptorul. Mixati in robotul de bucatarie stafidele, caisele, curmalele, praful de copt si putina faina (doar atat cat sa nu se mai lipeasca fructele de lamele robotului). Puneti amestecul intr-un  castron impreuna cu zaharul brun, siropul de zahar, oul si untul topit si apoi amestecati-le bine.  In final, adaugati apa foarte fierbinte si restul de faina, dupa care bateti bine cu un tel.

Turnati compozitia in 12 cupe de hartie pentru briose (puteti pune cate doua suporturi de hartie unul intr-altul, ca sa sustina mai ferm aluatul) si asezati-le intr-o tava. Coaceti timp de aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.

Intre timp, topiti intr-un vas toate ingredientele pentru glazura de ciocolata si lasati-le sa clocoteasca un timp, pana cand amestecul se inchide usor la culoare. Luati vasul de pe foc si lasati sosul sa se raceasca pana cand se ingroasa, apoi turnati cate putin deasupra fiecarei briose.

Mădălina BejenariuReţetebrioseIngrediente: 30 g stafide, 30 g caise uscate, 30 g curmale, 1 lingurita praf de copt, 140 g faina, 30 g zahar brun, 1 lingura sirop de zahar, 1 ou mare, 30 g unt topit, 140 ml apa fierbinte Ingrediente glazura: 40 g unt, 40 g zahar pudra,  40 g ciocolata simpla,...