Colecţia de vinuri bio “Crai Nou”
Societatea Domeniile Viticole Franco-Romane este primul cultivator din Romania care practica viticultura bio-lunara. Din strugurii obtinuti exclusiv cu tratamente naturale (zeama de urzica si lapte degresat), culesi in perioadele de luna noua, cand seva urca si se concentreaza in fruct, si storsi in perioadele cu luna plina, cand activitatea de fermentare ajunge la maximum, s-a nascut colectia de vinuri “Crai Nou”, care cuprinde 4 soiuri: Riesling, Merlot, Feteasca Neagra si Pinot Noir. Toate aceste vinuri provin din podgoria Dealu Mare si sunt imbuteliate la Crama Sahateni.
Povestea Domeniilor Viticole Franco-Romane a inceput in urma cu vreo 10 ani, cand viticultorul si vinificatorul francez Denis Thomas a batut lumea in lung si-n lat pentru a gasi locul ideal in care sa creeze o plantatie ecologica cu vita-de-vie din soiul Pinot Noir. A gasit “tara fagaduintei” tocmai in Romania, in podgoria Dealu Mare, unde solul si climatul continental sunt foarte apropiate de cele ale regiunii franceze Bourgogne, patria soiului Pinot Noir. Pe intreaga suprafata detinuta de Domeniile Viticole Franco-Romane, in prezent circa 35 de hectare, se practica viticultura bio-lunara. Regiunea viticola este situata pe colinele Subcarpatilor Meridionali, in comuna Breaza din judetul Buzau.
Domeniile Viticole Franco-Romane detin prestigiosul certificat international ECOCERT, prin care se atesta ca solul si via nu sunt tratate cu produse chimice. Colectia “Crai Nou” a fost prima din Romania care a obtinut o astfel de omologare la nivel international (Regulament CE 2092/9).
De la inceputul lunii septembrie 2009 colectia limitata de vinuri “Crai Nou” este disponibila in Iasi la magazinul Good Point.
https://bonchef.ro/colectia-de-vinuri-bio-crai-nou/618/VinuriBio,Ecologie,VinSocietatea Domeniile Viticole Franco-Romane este primul cultivator din Romania care practica viticultura bio-lunara. Din strugurii obtinuti exclusiv cu tratamente naturale (zeama de urzica si lapte degresat), culesi in perioadele de luna noua, cand seva urca si se concentreaza in fruct, si storsi in perioadele cu luna plina, cand activitatea...Răzvan AvramRăzvan Avramrazvan@avram.roContributorBonChef.ro | Arta mesei