PepeneAutorităţile clujene au descoperit o nouă metodă de evaziune, cu pseudopepenii de Dăbuleni, proveniţi din Grecia.

Ilarie Ivan, şeful Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurale (DADR) Cluj a declarat că inspectorii compartimentului de control au aplicat mai multe amenzi pentru încălcarea legislaţiei privind comercializarea produselor agricole, în cazul vânzătorilor de pepeni, din cauză că marfa nu era însoţită de certificate de origine. Printre măsurile dispuse, s-a trecut la confiscarea mărfii pentru încărcătura a două tiruri cu marfă din Grecia, cazul intrând şi pe rolul instanţelor de judecată, informează Adevărul.

Inspectorii au avut şi ideea de a-l contacta pe primarul din Bechet, de unde susţineau mai mulţi producători că sunt de loc. Acesta le-a răspuns în scris că persoanele în cauză sunt cultivatori de pepeni, dar nu deţine informaţii că recoltarea pepenilor ar fi început.

Marius CristianŞtiriAgricultură,Bio,PiaţăAutorităţile clujene au descoperit o nouă metodă de evaziune, cu pseudopepenii de Dăbuleni, proveniţi din Grecia. Ilarie Ivan, şeful Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurale (DADR) Cluj a declarat că inspectorii compartimentului de control au aplicat mai multe amenzi pentru încălcarea legislaţiei privind comercializarea produselor agricole, în cazul vânzătorilor de...