margaritaPoate cel mai faimos cocktail pe bază de tequila. Probabil din cauza asta are şi nenumărate variante, în funcţie de gustul fiecăruia, aşa că, la reţeta de bază, care vine acuşica mai la vale, puteţi face destule modificări de proporţii, fără ca să poată spune cineva că beţi altceva decât margarita.

Aşadar: 50% tequila, 29% triple sec, 21% zeamă de lămăie. Se amestecă bine şi se serveşte cu gheaţă, fie on the rocks, fie frozen (cu gheaţa pisată). De obicei, pe buza paharului se pune sare, că doar e o băutură pe bază de tequila, nu?

A, şi pentru variantele mai de fiţe, puteţi pune în loc de triple sec Cointreau sau chiar Grand Marnier (ăsta din urma cică s-ar chema Royal sau Cadillac Margarita)

Nu v-aţi prins ce-i cu proporţiile alea ciudate? E raportul recomandat de International Bartenders Association (7 părţi tequila, 4 părţi triple sec, 3 părţi zeamă de lămâie, altfel spus 7:4:3) Dar mai există şi formulele 2:1:1, 3:2:1, 3:1:1, 1:1:1,  tot Margarita chemându-se băutura obţinută.

Marius CristianMozaicCocktail,Cointreau,Gheaţă,Grand Marnier,Lamâi,Lămâi verzi,Tequila,Triple SecPoate cel mai faimos cocktail pe bază de tequila. Probabil din cauza asta are şi nenumărate variante, în funcţie de gustul fiecăruia, aşa că, la reţeta de bază, care vine acuşica mai la vale, puteţi face destule modificări de proporţii, fără ca să poată spune cineva că beţi altceva...