Mierea de Manuka
Mierea de Manuka este o miere mono-florala, produsa de albine din florile de Manuka, o specie de arbore pitic, care poate fi gasita numai in Noua Zeelanda si unele zone ale Australiei. In Australia, Manuka este numit si “arbore de ceai”, frunzele sale fiind folosite in obtinerea unui ceai delicios. Arborele Manuka este o specie de arbore mereu verde, cu frunze dense si flori albe sau roz, cu cinci petale.
Mierea de Manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate.
Proprietati antimicrobiene: Escherichia coli (E. coli), Staphylococcus aureus (Staph infections), Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac), Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE).
Mierea de Manuka este foarte eficienta si in tratarea racelilor, durerilor de gat, simptomelor de gripa, problemelor sistemului digestiv. Este totodata si un sustinator al sistemului imunitar.
Mierea de Manuka poate fi folosita si extern, sub forma de creme tratament in vindecarea ranilor, arsurilor, acneei, dermatitelor.
Sursa: Manuka.ro
https://bonchef.ro/mierea-de-manuka/1477/MozaicManuka,Miere,Sfaturi,TehniciMierea de Manuka este o miere mono-florala, produsa de albine din florile de Manuka, o specie de arbore pitic, care poate fi gasita numai in Noua Zeelanda si unele zone ale Australiei. In Australia, Manuka este numit si “arbore de ceai”, frunzele sale fiind folosite in obtinerea unui ceai...Mădălina BejenariuMădălina Bejenariubmada17@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei