Ingrediente

450 gr morcovi spălați și curățați, 350 ml apă, 280 ml oțet de mere, 50 gr zahăr, 2 căței de usturoi ușor striviți, mărar, 2 linguri sare grunjoasă, 2 frunze dafin

Preparare

Se taie morcovii, pe lungime, în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiuni. Într-o oală de mărime medie se pune apă și sarea grunjoasă și se aduce apa la fierbere. Când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovii și se fierb timp de 1 minut, apoi cu o spumieră se scot din apa fierbinte și se trec printr-un jet de apă rece.

În apa fierbinte din vas se adaugă restul de ingrediente și se aduc la fierbere. Cand încep să fiarbă, se mai lasă 2 minute apoi se oprește focul și se adaugă morcovii. Se lasă totul sa se răcească, la temperatura camerei, apoi se pun morcovii în borcane și se cuprind cu zeamă și se dau la rece.

Mădălina BejenariuReţeteAperitiv,gastronomie,LegumeIngrediente 450 gr morcovi spălați și curățați, 350 ml apă, 280 ml oțet de mere, 50 gr zahăr, 2 căței de usturoi ușor striviți, mărar, 2 linguri sare grunjoasă, 2 frunze dafin Preparare Se taie morcovii, pe lungime, în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiuni. Într-o oală de mărime medie se...