Munţii Făgăraş devin zonă producătoare de icre negre
Un întreprinzător a reuşit să aclimatizeze sturioni în Muntii Făgăraş, în lacuri alimentate de Pârâul Bâlea, şi încearcă acum sa aclimatizeze cega și morunul siberian. Deşi mai are doi ani până va recolta primul kilogram de caviar, se pregăteşte acum să îşi dubleze ferma cu bani din fonduri europene.
„Vrem să dezvoltăm această mică fermă într-o mare fermă. Pentru aceasta trebuie să accesam fonduri europene. Valoarea totală a investițiilor este de cinci milioane de euro“, spune Nicolae Neagoe, proprietarul fermei piscicole.
Până ajung la maturitate, peştii mănânca hrană în valoare de un milion de euro. Prima recolta de icre negre îi va aduce însă proprietarului peste patru milioane de euro, iar extinderea fermei cu bani europeni ii va dubla producţia.
https://bonchef.ro/muntii-fagaras-devin-zona-producatoare-de-icre-negre/511/ŞtiriFonduri,Icre negre,Piscicultură,Sturioni,UEUn întreprinzător a reuşit să aclimatizeze sturioni în Muntii Făgăraş, în lacuri alimentate de Pârâul Bâlea, şi încearcă acum sa aclimatizeze cega și morunul siberian. Deşi mai are doi ani până va recolta primul kilogram de caviar, se pregăteşte acum să îşi dubleze ferma cu bani din fonduri europene. „Vrem...Marius CristianMarius Cristianmcristian@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei