Ingrediente

320 gr de orez Basmati, 12 creveti, 2 dovlecei mijlocii, 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, 300 gr piept de pui, 1 ceapa, 1 telina  mica, 1 catel de usturoi, 1 lingura sos de soia, 1 lingurita praf de chili, ulei, sare si piper

Preparare

Sotati morcovii, telina si ceapa in ulei de masline pentru cateva minute, apoi adaugati apa, pentru a face o supa de legume. Adaugati sare si fierbeti pana cand supa este bine aromata.

Fierbeti orezul in supa de legume, lasandu-l usor “al dente”, astfel incat caldura ulterioara a celorlalte ingrediente ale acestui fel de mancare sa gateasca orezul in sine. Scurgeti orezul si lasati-l la racit intr-un castron mare.

Spalati si se taiati julienne un dovlecel si un ardei rosu. Puiul se taie in bucati mari si se pune intr-un castron, impreuna cu un amestec dintr-o lingura de ulei, piper rosu macinat si optional un strop de rom pentru fragezire.

Se curata crevetii si se gatescintr-o tigaie mare, cu ulei bine incins, apoi se scot pe o farfurie. Se adauga in uleiul ramas dovleceii si ardeii, apoi se scot peste creveti. La final se adauga si carnea de pui. In timpul gatirii carnii de pui se poate adauga sare si putin sos de soia, pentru aromatizare.

La final, toate ingredientele se adauga peste orez, amestecandu-se, se condimenteaza cu piper si se servesc calde.

Mădălina BejenariuReţetecreveti,gastronomie,Legume,Orez,PuiIngrediente 320 gr de orez Basmati, 12 creveti, 2 dovlecei mijlocii, 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, 300 gr piept de pui, 1 ceapa, 1 telina  mica, 1 catel de usturoi, 1 lingura sos de soia, 1 lingurita praf de chili, ulei, sare si piper Preparare Sotati morcovii, telina si ceapa in...