michelle obama in gradinaPreşedintele american Barack Obama a anunţat joi că plănuieşte să deschidă, împreună cu soţia sa, o piaţă pentru fermierii locali, chiar pe în faţa Casei Albe.

Obama a explicat ca proiectul va uşura accesul locuitorilor oraşului Washington D.C. la alimente mai proaspete şi mai sănătoase şi se poate transforma într-o sursă de venit cu potenţial enorm pentru fermierii din regiune, anunţă Green Report.

„Daca ne-am întoarce la ratele de obezitate din anii 1980, sistemul de sănătate ar putea economisi în câţiva ani chiar şi un trillion de dolari“, a explicat Obama. Din acest motiv, el susţine că este de datoria politicienilor să găsească metode prin care sa incurajeze un stil sănătos de viaţă.

În aprilie, Michelle Obama a pus bazele unei grădini de legume şi zarzavaturi la Casa Albă (vezi fotografia), decizie criticată violent de agricultorii „tradiţionali“, adică cei care se bazează pe îngrăşăminte chimice, pesticide etc. Printre cei mai vehemenţi s-a numărat Mid-America CropLife Association (Maca), al cărui director i-a scris, printre altele, Primei Doamne, că „la gândul grădinii organice de la Casa Albă ne-am cutremurat“.

Nu s-a precizat dacă produsele din grădina Casei Albe vor putea fi cumpărate din viitoarea piaţă.

Marius CristianŞtiriAgricultură,Bio,Ecologie,Obama,Piaţă,SUAPreşedintele american Barack Obama a anunţat joi că plănuieşte să deschidă, împreună cu soţia sa, o piaţă pentru fermierii locali, chiar pe în faţa Casei Albe. Obama a explicat ca proiectul va uşura accesul locuitorilor oraşului Washington D.C. la alimente mai proaspete şi mai sănătoase şi se poate transforma...