Joi, 7 mai, magazinul Good Point din Iasi s-a dovedit, inca o data, neincapator. Numerosul public venit sa deguste noile vinuri de la Crama Oprisor, a demonstrat ca “civilizatia vinului” incepe sa renasca si la Iasi.

degustare-oprisor

Dar nu despre soiuri de vin, etichete interesant concepute sau gusturi din cele mai incantatoare voiam sa va povestesc, ci despre fericita intamplare de a-l avea ca oaspete la degustare pe Gheorghe Crăciunescu. Fost inginer-şef la compania “Vinia” din Iasi, in prezent preşedinte la clubul “Rotary Iaşi”, Crăciunescu a fost un permanent “challenger” pentru prezentatorul degustarii, Cezar Ioan, editorul revistei Vinul.Ro.

craciunescu

Dincolo de prezenta sa absolut cuceritoare si de multitudinea de informatii despre vin pe care le-a impartasit celor prezenti, Gheorghe Crăciunescu a spus urmatoarea fraza pe care vreau s-o redau fara nici un alt comentariu:

Am auzit o distinsa persoana exclamand: “… bine, dar eu nu ma pricep la vin!”. Dar de ce iti place sa vorbesti despre Eminescu, te lauzi ca ai vazut un concert simfonic nemaipomenit, spui ca intelegi Mozart si nu intelegi vinul? De ce? Vinul nu trebuie sa faca parte din cultura? Cineva spunea ca “cel ce stie sa deguste un pahar de vin stie sa soarba din el picaturi de geniu”. De ce sa nu fie treaba asta la indemana oricui? In fond cere foarte putin efort, mult mai putin decat iti trebuie pentru a parcurge “Schopenhauer Opere Complete”.

Iata si un scurt film al evenimentului:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WJ4u7sFd5BQ[/youtube]

A fost o seara de neuitat pe care sper s-o reeditam cat de curand.

Autor: Razvan Avram

Răzvan AvramEvenimenteJoi, 7 mai, magazinul Good Point din Iasi s-a dovedit, inca o data, neincapator. Numerosul public venit sa deguste noile vinuri de la Crama Oprisor, a demonstrat ca 'civilizatia vinului' incepe sa renasca si la Iasi. Dar nu despre soiuri de vin, etichete interesant concepute sau gusturi din cele mai...