Nu credeti? Pai hai sa vedem prima stire, din care aflam ca exportul romanesc de produse ecologice a crescut in 2008 cu 25% fata de 2007:

„Valoarea exporturilor de produse ecologice romanesti a crescut in 2008 cu circa 20 de milioane de euro, fata de 2007, fiind estimata la 100 milioane euro, potrivit comunicarilor facute de importatori si exportatori“, a precizat Teodora Aldescu (consilier pentru agricultura ecologica in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale), prezenta la un seminar de promovare a produselor ecologice. Cele mai importante produse exportate au fost fructele de padure, zmeura si afine, unde si pretul obtinut a fost pe masura, in jur de 220 euro/tona, fiind urmate de cereale, oleaginoase si proteice, miere si lapte.

Acum haideti s-o vedem si pe-a doua, ca sa aflam si ce face statul roman pentru sprijinirea agriculturii ecologice:

„Suntem singura ţară din UE care nu are inclusă o susţinere financiară prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală /PNDR/ pentru sectorul agriculturii ecologice. În prezent, încercăm să renegociem cu UE un pachet de sprijin financiar pentru fermierii români care practică agricultura ecologică“, a precizat Marian Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Bio-România, într-un seminar privind procesarea şi comercializarea produselor ecologice.

Ar mai fi ceva de spus?

Marius CristianŞtiriAgricultură,Ecologie,MADPR,SubvenţiiNu credeti? Pai hai sa vedem prima stire, din care aflam ca exportul romanesc de produse ecologice a crescut in 2008 cu 25% fata de 2007: „Valoarea exporturilor de produse ecologice romanesti a crescut in 2008 cu circa 20 de milioane de euro, fata de 2007, fiind estimata la 100...