Grau combina noapteaDeşi autorităţile dădeau ca sigur că „Primul siloz“ va alunga de pe piaţă samsarii, în realitate, tot ei dictează cu cât se vinde grâul.

Deşi recolta de grâu din acest an a fost una acceptabilă, atât pentru panificaţie, cât şi pentru consumul furajer, nu acelaşi lucru se poate spune despre preţ.

Acesta îi nemulţumeşte pe toţi producătorii, mai puţin pe depozitari. Potrivit Fondului de Garantare a Creditului Rural, preţul grâului în această săptămână se ridică la 50 de bani pe kilogram, cu 10 sau 15 bani mai mult decât cu cât se vindea până acum.

Producătorii spun că pentru a obţine şi ei ceva profit, grâul ar trebui să coste cel puţin 70 bani/ kg. Cei care au posibilitate de stocare mai mare se folosesc de lipsurile sistemului şi cumpără grâul la preţ de nimic, contrar spuselor oficialilor din minister care declarau că apariţia „Primului siloz“ va reduce numărul samsarilor şi va stabiliza costul cerealelor. Mai multe detalii găsiţi aici.

Marius CristianŞtiriAgricultură,Grâu,MADPRDeşi autorităţile dădeau ca sigur că „Primul siloz“ va alunga de pe piaţă samsarii, în realitate, tot ei dictează cu cât se vinde grâul. Deşi recolta de grâu din acest an a fost una acceptabilă, atât pentru panificaţie, cât şi pentru consumul furajer, nu acelaşi lucru se poate spune despre...