Pui cu busuioc
Mancarea thailandeza este renumita pentru combinarea celor cinci arome de baza: picant, acru, dulce, sarat, amar. Iata o reteta foarte usor de pregatit, cu savoare thai.
Ingrediente:
2 linguri de ulei vegetal; 4-7 adei foarte iuti, tocati marunt; 1 lingura de zahar; frunze de busuioc proaspete; 250 de grame de carne de pui tocata; 1 lingurita de usturoi, tocat marunt; 3 linguri de sos de peste.
Preparare:
Amestecati usturoiul si ardeiul iute (taiate marunt). Curatati si spalati funzele de busuioc. S-ar putea sa vi se para ca sunt foarte multe frunze, dar ele se vor micsora prin gatire, iar aroma acestui fel de mancare este data tocmai de aceste frunze de busuioc.
Prajiti usturoiul si ardeiul iute in uleiul incins. Atunci cand usturoiul devine maroniu, adaugati carnea de pui tocata. Amestecati continuu, pana ce sucul lasat de carne se evapora. S-ar putea sa dureze cateva minute. Adaugati zaharul si sosul de peste (pe care il puteti gasi la supermarket). Apoi se adauga frunzele de busuioc, amestecati de cateva ori pentru a amesteca busuiocul cu carnea de pui si luati tigaia de pe foc. Mancarea se serveste calda, cu orez.
In mod normal, in Thailanda, Gai Pad Gra Pow se serveste alaturi de un mic bol de sos de peste cu ardei iute.