pui in baterieProducţia internă de carne de pasăre s-a mărit cu aproximativ 29% în primele şase luni ale acestui an, raportat la perioada similară din 2008, până la 161.000 de tone. Cu toate acestea, importurile continuă să reprezinte o parte însemnată din consum, respectiv 28,2%, pe o piaţă în creştere cu peste 20%.

„Producţia internă s-a mărit, pe fondul cererii în creştere pe piaţă. Românii preferă carnea de pasăre proaspătă autohtonă refrigerată, poate şi pentru că preţurile nu s-au modificat, iar puterea de cumpărare s-a redus. Din păcate, s-au mărit şi importurile în primele şase luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut“, a declarat pentru Business Standard Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Piaţa cărnii de pasăre (incluzând carnea procesată) se ridică la circa 800 milioane euro, iar principalele firme producătoare sunt Transavia, Agricola Bacău, Agrisol şi Agroli.

Marius CristianŞtiriCarne de pui,Import,ProducătoriProducţia internă de carne de pasăre s-a mărit cu aproximativ 29% în primele şase luni ale acestui an, raportat la perioada similară din 2008, până la 161.000 de tone. Cu toate acestea, importurile continuă să reprezinte o parte însemnată din consum, respectiv 28,2%, pe o piaţă în creştere cu...