roboti bucatariCă s-a deschis un nou restaurant în China, asta n-ar fi o ştire. Dar că mâncărurile de aici sunt gătite de roboţi – asta da!

Restaurantul „I, Robot“ din Nanning, provincia Guangxi, a achiziţionat, plătind aproape 60.000 euro, doi roboţi-bucătari de la o companie din Shenzen. Huang Xianghao, managerul restaurantului, spune că roboţii săi pot realiza sute de feluri de mâncare specific chinezeşti, foecare dintre ele în două, maximum trei minute.

„Preţurile sunt aceleaşi ca la restaurantele normale, chiar dacă meniurile noastre sunt, probabil, mai gustoase“, a declarat el pentru Wuzhou Daily. „Bucătăria chinezească este cunoscută pentru delicateţea şi gustul ei rafinat. Este uimitor pentru mulţi dintre clienţii noştri că roboţii pot realiza asemenea mâncăruri reuşite. În plus, ei sunt mai eficienţi şi mai curaţi. Şi nici nu se plâng de nimic.“

Totuşi, roboţii încă au nevoie de asistenţă umană, pentru operaţii cum ar fi spălarea sau mărunţirea legumelor, anunţă Ananova.

Marius CristianMozaicChina,Restaurant,Tehnici,TehnologieCă s-a deschis un nou restaurant în China, asta n-ar fi o ştire. Dar că mâncărurile de aici sunt gătite de roboţi - asta da! Restaurantul „I, Robot“ din Nanning, provincia Guangxi, a achiziţionat, plătind aproape 60.000 euro, doi roboţi-bucătari de la o companie din Shenzen. Huang Xianghao, managerul restaurantului,...