Potrivit statisticii realizate în 2008 de Federaţia Internatională de Agricultură Organică şi Institutul de Cercetare privind Agricultura Organică, principalele state pe harta producătorilor bio sunt Australia, cu 12,3 milioane hectare, urmată la distanţă mare de China, cu 2,3 milioane hectare, Argentina, cu 2,2 milioane hectare folosite în agricultura ecologică, şi Statele Unite cu 1,6 milioane hectare.

Statele europene încep să-şi facă simţită prezenţa abia începând cu locul cinci al clasamentului, prima fiind Italia, cu 1,1 milioane hectare. Spania, cu 930.000 hectare, se situează pe locul şapte, Germania, cu 825.000 hectare, pe locul nouă, urmată fiind de Marea Britanie, cu 600.000 hectare, în timp ce Franţa, cu 553.000 hectare, se sitează abia pe locul 12.

Ţara noastră a crescut foarte mult în privinţa suprafeţelor cultivate cu produse bio, ajungând la peste 100.000 hectare. Astfel, potrivit statisticii realizate de cele două instituţii internaţionale, România, cu cele 107.500 hectare alocate agriculturii bio, ocupă locul 30 la nivel mondial între cele 131 state înregistrate, potrivit revistei Capital.

„Aceasta este ultima statistică realizată la nivel mondial, multe state progresând foarte mult în ultima perioadă. Şi suprafaţa alocată în România agriculturii ecologice a crescut mult de la un an la altul şi această evoluţia va continua“, a spus Teodora Aldescu, reprezentantul Ministerului Agriculturii

Reamintim că suntem suntem singura ţară din UE care nu are inclusă o susţinere financiară prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală /PNDR/ pentru sectorul agriculturii ecologice.

Marius CristianŞtiriAgricultură,Clasament,Ecologie,MADPR,SubvenţiiPotrivit statisticii realizate în 2008 de Federaţia Internatională de Agricultură Organică şi Institutul de Cercetare privind Agricultura Organică, principalele state pe harta producătorilor bio sunt Australia, cu 12,3 milioane hectare, urmată la distanţă mare de China, cu 2,3 milioane hectare, Argentina, cu 2,2 milioane hectare folosite în agricultura ecologică,...