Shiraz “Adrian Vineyard” 2009, Cramele Halewood
Pentru saptamana asta, un vin rosu demisec, cu expresivitate directa, dar fara sa fie deloc “simplut”, ci proaspat, curat si gustos. Va rog sa nu va mirati niciun pic in legatura cu metoda de inchidere a sticlei (dop cu filet), e o metoda moderna, confortabila si foarte sigura (intr-o masura mai mare decat dopurile clasice) de pastrare a vinurilor.
Dar sa trecem la vin: nas frumos de fructe coapte de padure, menta si cutie de lemn; gustativ, debuteaza ferm dar catifelat, are “mijloc” fructat si cu un pic de ciocolata, complex in concordanta cu aromele resimtite initial, umple bine gura si lasa, la final, o senzatie suculenta, placuta si destul de lunga, astfel incat sa mai vrei sa mai gusti (cel putin) odata. Alaturi de mancare (poate insoti fericit cam orice fel va trece prin cap, in afara de cele cu lamaie) se exprima si mai fericit. Nu e un vin “maret”, de meditatie, ci e un vin cinstit si foarte placut, de o calitate cu mult peste media disponibila, din pacate, la noi pe piata. Drept urmare, nici n-o sa va scoata tot salariul din buzunar.
Il gasiti in magazinele producatorului pentru aproximativ 23 lei, dar il puteti gasi si un pic mai ieftin, daca aveti putina rabdare sa scotociti. In restaurante, dupa cum stiti, e disponibil pentru o suma cel putin dubla.
https://bonchef.ro/shiraz-adrian-vineyard-2009-cramele-halewood/3385/VinuriVinPentru saptamana asta, un vin rosu demisec, cu expresivitate directa, dar fara sa fie deloc “simplut”, ci proaspat, curat si gustos. Va rog sa nu va mirati niciun pic in legatura cu metoda de inchidere a sticlei (dop cu filet), e o metoda moderna, confortabila si foarte sigura (intr-o...Răzvan AvramRăzvan Avramrazvan@avram.roContributorBonChef.ro | Arta mesei