Susanul: condiment-medicament
Semințele de susan au un gust delicat și aproape insesizabil, ce seamănă ușor cu cel al alunelor și sunt prezente în majoritatea mâncărurilor din bucătăria asiatică. Semințele de susan sunt principalul ingredient al pastei “tahini” și al halvalei. Gomasio este un condiment tradițional japonez și este obținut prin amestecarea susanului prăjit și măcinat cu sare de mare.
Semințele de susan sunt o sursă foarte bună de cupru, magneziu și calciu. Un sfert de ceașcă cu semințe de susan reprezintă 70% din valoarea de cupru necesară zilnic, 31,6% din cea de magneziu și 35,1% din cea de calciu.
Pentru a vă bucura de efectele semințelor de susan, nu ezitați să le adăugați atunci când coaceți pâine de casă, biscuiți sau briose. Vă puteți bucura de beneficiile semințelor de susan adăugându-le în salate sau sosuri sau presărându-le peste friptură.
Semințele de susan sunt o bună sursă de vitamina E. Uleiul obținut din semințele de susan, folosit în industria cosmetică, ajută la menținerea aspectului sănătos al pielii. Consumate cu regularitate, semințele de susan stimulează circulația sângelui. În medicina Ayurvedică, semințele de susan sunt considerate a fi un medicament foarte puternic și benefic pentru sănătate. Susanul negru are cele mai multe calități nutriționale, în vreme ce susanul alb și cel rosu nu oferă aceleași calități și beneficii.
https://bonchef.ro/susanul-condiment-medicament/3914/MozaicCondimente,Sfaturi,susan,TehniciSemințele de susan au un gust delicat și aproape insesizabil, ce seamănă ușor cu cel al alunelor și sunt prezente în majoritatea mâncărurilor din bucătăria asiatică. Semințele de susan sunt principalul ingredient al pastei “tahini” și al halvalei. Gomasio este un condiment tradițional japonez și este obținut prin amestecarea...Mădălina BejenariuMădălina Bejenariubmada17@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei