Trofeul de aur pentru cel mai bun bucătar
Bucătarii restaurantelor bucureştene îşi pot testa calităţile în cadrul competiţiei gastronomice “Bucătarul de Aur”, aflat deja la a doua ediţie. Câştigătorul păstrează trofeul timp de un an şi primeşte placheta concursului, ca o recunoaştere a talentului de care dă dovadă.
Concursul se desfăşoară în două etape, semifinala din 3 noiembrie de la sediul AROMA – Centru de Excelență în Gastronomie și Tehnologie Alimentară, din localitatea Corbeanca şi finala de pe 15 decembrie, ce va avea loc la “Terra Grand Ball Room” din cadrul Ramada Bucharest Parc. Meniurile se vand pentru 400 ron, iar fondurile strânse cu ocazia evenimentului vor fi donate Şcolii Speciale Nr. 8 “Sf. Gavril” din Capitală.
Juriul este alcătuit din mai mulţi specialişti din domeniu, iar preşedintele este bucătarul olandez cu reputaţie internaţională, Wynand Vogel. Pe durata probelor de concurs vor fi apreciate şi punctate atât aspectul şi gustul preparatelor, cât şi pregătirea profesională şi creativitatea participanţilor. Bucătarii care obţin peste 60 de puncte intră în etapa finală, unde fiecare dintre concurenţi va pregăti meniul pentru 8 persoane şi va aranja masa după specificul restaurantului pe care îl reprezintă.
Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 30 octombrie, formularul de înscriere este disponibil pe site-ul www.cit.org.ro. Evenimentul va fi prezentat de către Horia Vârlan şi este organizat de SC Compania de Investiții pentru Turism SA și Federaţia Bucătarilor din România, cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale și Turismului, al VinVest și al Federației Somelierilor din România, în parteneriat cu Bilancia și Ramada Bucharest Parc.
https://bonchef.ro/trofeul-de-aur-pentru-cel-mai-bun-bucatar/2567/EvenimenteAroma,aur,bucatar,Bucuresti,competitie,concurs,Federatia,gastronomica,somelieri,Vin VestBucătarii restaurantelor bucureştene îşi pot testa calităţile în cadrul competiţiei gastronomice “Bucătarul de Aur”, aflat deja la a doua ediţie. Câştigătorul păstrează trofeul timp de un an şi primeşte placheta concursului, ca o recunoaştere a talentului de care dă dovadă. Concursul se desfăşoară în două etape, semifinala din 3 noiembrie...Cristina StănescuCristina Stănescucristinamariastanescu@yahoo.comContributorBonChef.ro | Arta mesei