Vina Tobia Tinto 2011
Soi autentic spaniol, considerat de localnici “cel mai nobil” strugure din peninsula Iberică, Tempranillo este emblema zonei viticole Rioja din nordul Spaniei. Etimologic “tempranillo” este diminutivul de la “temprano” (timpuriu), denumirea având o foarte bună “acoperire” în practică: strugurii Tempranillo se coc cu câteva săptămâni mai repede decât oricare alt soi roşu spaniol.
Vina Tobia Tinto 2011 este un vin roşu tânăr, nebaricat, produs din struguri Tempranillo 100%, desciorchinaţi şi supuşi unei prime macerări la rece (8-10 grade) sub un strat protector de bioxid de carbon. Acest proces este urmat de a doua macerare la temperatură controlată de 25-27 grade. Îmbutelierea se face cu stabilizare şi filtrare neagresivă.
Culoarea vinului este roşu stralucitor, cu o bordură violacee iar buchetul este foarte fructat (coacăze, zmeură şi cireşe) cu note de lemn dulce, violete şi caramel. Gustativ este un vin extrem de echilibrat având un corp mediu şi o structură complexă dar foarte prietenoasă. Impresia generală este de “rotunjime” şi catifelare iar postgustul lung şi elegant lasă o vagă notă de migdale amare.
https://bonchef.ro/vina-tobia-tinto-2011/4404/Vinuritempranillo,Tobia,VinSoi autentic spaniol, considerat de localnici “cel mai nobil” strugure din peninsula Iberică, Tempranillo este emblema zonei viticole Rioja din nordul Spaniei. Etimologic “tempranillo” este diminutivul de la “temprano” (timpuriu), denumirea având o foarte bună “acoperire” în practică: strugurii Tempranillo se coc cu câteva săptămâni mai repede decât oricare...Răzvan AvramRăzvan Avramrazvan@avram.roContributorBonChef.ro | Arta mesei