Nu credeti? Pai hai sa vedem prima stire, din care aflam ca exportul romanesc de produse ecologice a crescut in 2008 cu 25% fata de 2007:

„Valoarea exporturilor de produse ecologice romanesti a crescut in 2008 cu circa 20 de milioane de euro, fata de 2007, fiind estimata la 100 milioane euro, potrivit comunicarilor facute de importatori si exportatori“, a precizat Teodora Aldescu (consilier pentru agricultura ecologica in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale), prezenta la un seminar de promovare a produselor ecologice. Cele mai importante produse exportate au fost fructele de padure, zmeura si afine, unde si pretul obtinut a fost pe masura, in jur de 220 euro/tona, fiind urmate de cereale, oleaginoase si proteice, miere si lapte.

Acum haideti s-o vedem si pe-a doua, ca sa aflam si ce face statul roman pentru sprijinirea agriculturii ecologice:

„Suntem singura ţară din UE care nu are inclusă o susţinere financiară prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală /PNDR/ pentru sectorul agriculturii ecologice. În prezent, încercăm să renegociem cu UE un pachet de sprijin financiar pentru fermierii români care practică agricultura ecologică“, a precizat Marian Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Bio-România, într-un seminar privind procesarea şi comercializarea produselor ecologice.

Ar mai fi ceva de spus?

Marius CristianŞtiriAgricultură,Ecologie,MADPR,Subvenţii
Nu credeti? Pai hai sa vedem prima stire, din care aflam ca exportul romanesc de produse ecologice a crescut in 2008 cu 25% fata de 2007: „Valoarea exporturilor de produse ecologice romanesti a crescut in 2008 cu circa 20 de milioane de euro, fata de 2007, fiind estimata la 100...