O variantă foarte simplă de prăjitură cu nucă și foarte rapidă, cam în 3/4 de oră ar trebui să fie gata. Iar dacă mai adaug și faptul că e absolut excelentă, presupun că n-aveți nimic împotrivă să vedem despre ce-i vorba, nu?

Pentru o formă rotundă cu un diametru de aproximativ 22 cm aveți nevoie de 170 g miez de nucă, tocat mai mare (cu cuțitul), 4 ouă, 50 g făină, 100 g unt, 100 g zahăr brun, 1 vârf de cuțit de sare.

Mai întâi munca preliminară: încălziți mai întâi cuptorul la 210ºC, topiți 80 g unt la foc moale, separați gălbenușurile de albușuri.

Frecați bine gălbenușurile cu zahărul. Turnați treptat untul topit, apoi făina, puțin câte puțin și, la final, incorporați și miezul de nucă.

Sărați albușurile și transformați-le în spumă tare. Adăugați-le (câte o lingură o dată) în preparația inițială și amestecați ușor, cu o spatulă, de sus în jos și cu multă grijă, să nu se lase.

Ungeți forma cu restul de unt și tapetați-o cu puțină făină (eliminați excesul, dacă-i cazul).

Turnați, în fine, compoziția în formă și băgați-o la cuptor, unde trebuie să stea cam 30 de minute (verificați eventual coacerea cu scobitoarea, pentru siguranță)

Lăsați prăjitura să se răcorească înainte de a o scoate din formă.

Marius CristianReţetenuca,prajitura,retetaO variantă foarte simplă de prăjitură cu nucă și foarte rapidă, cam în 3/4 de oră ar trebui să fie gata. Iar dacă mai adaug și faptul că e absolut excelentă, presupun că n-aveți nimic împotrivă să vedem despre ce-i vorba, nu? Pentru o formă rotundă cu un diametru de...