Azi Cotnariul se-nnoieşte / Frâncuşa în pahare musteşte…
Weekendul acesta, compania Cotnari a organizat evenimentul de (re)lansare a Frâncuşei. Secul alb 2010 a văzut lumina zilei din paharele mesenilor, pentru prima dată pe anul acesta, în cadrul unei manifestari hibrid, cu invitaţi mondeni, muzică live şi recitări de poezie.
În ciuda vântului taios, sediul cramelor a fost luat cu asalt de zeci de curioşi (şi, poate, pe undeva, admiratori ai licorii bahice) care au străbătut kilometri buni pentru a-i saluta debutul anual. Organizatorii i-au răsplătit pe aceştia cu un eveniment la fel de sec ca protagonista Frâncuşă, însă cu siguranţă mai puţin proaspăt. Pe scena primitivă, amplasată în cel mai văratec stil posibil în aer liber, au evoluat, pe rând, Bogdan Ulmu, academicianul Valentin Cotea, Constantin Deleanu, alături de actriţa Erika Moldovan şi celebrul cetăţean caragialesc turmentat, evident, cu Cotnari. Morar şi Buzdugan au jucat rolul de amfitirioni, sub acordurile formaţiei Fără Zahăr.
Felicitările, masa şi dansul au urmat, evident, la un pahar de Frâncuşă, dar nu înainte de dezvelirea fără ceremonial a sticlei-vedetă sculptată în gheaţă, de data aceasta la adăpost de vremea vitregă. Atmosfera s-a încins apoi la un grătar de vită superfiartă şi o poală-n-brâu moldovenească.
https://bonchef.ro/azi-cotnariul-se-nnoieste-francusa-in-pahare-musteste/2626/EvenimenteCotnari,francusa,lansareWeekendul acesta, compania Cotnari a organizat evenimentul de (re)lansare a Frâncuşei. Secul alb 2010 a văzut lumina zilei din paharele mesenilor, pentru prima dată pe anul acesta, în cadrul unei manifestari hibrid, cu invitaţi mondeni, muzică live şi recitări de poezie. În ciuda vântului taios, sediul cramelor a fost luat...Cristina StănescuCristina Stănescucristinamariastanescu@yahoo.comContributorBonChef.ro | Arta mesei
avand in vedere specificul publicatiei-domeniul gastronomic, puteati macar sa faceti deosebirea intre un gratar “superfiert”-nu am inteles exprimarea, si o friptura la tava.
In primul rand, trebuie sa precizez faptul ca promptitudinea cu care ati reactionat ma suprinde intr-un fel placut si ma face sa cred ca pe viitor veti acorda cel putin aceesi atentie evenimentelor pe care le organizati si imaginii produselor. Sunteti o companie mare si aveti resursele necesare. Mai mult decat atat, faptul ca singura obiectie a dumneavostra este cea referitoare la asa numitul “gratar” ma face sa cred ca aveti capacitatea sa intelegeti evenimentul prin ochii vizitatorului.
Cat despre problema pe care ati ridicat-o… este o discutie mai ampla pe care am incercat (cat am putut) sa o ocolesc. Gratar, friptura… ce sa zic, vita oricum era atat de “facuta” incat nu iti mai era foarte clar daca este vita, cal sau pui. Garnitura de cartofi nesarati, la fel de fierti, aruncati artistic langa bucatile de carne imi aduce aminte de mancare servita la gradinita. Aprope ca miroseau la fel. Are sens sa mai aduc in discutie aerul absolut ceausist al unei salate de varza aspre si taioase (ca sa nu zic veche), asezonata in cel mai sec si neaptisant fel posibil? Ati mai salvat putin situatia cu placintelele pe final, altfel gustul amar lasat de toata organizarea ar fi avut un final mai lung.
Una peste alta, as vrea sa punctez faptul ca nu am dorit sa va ranesc orgoliul in mod gratuit , ci am vrut sa va dau un feed-back realist. Poate veti invata ceva cu ocazia asta. Repet, aveti suficiente resurse pentru a realiza fie ceva mai modern, fie ceva prin care sa puneti in valoare traditia culinara locala. Sunteti suficient de mari pentru a avea pretentii. Cu tot respectul, mult succes pe viitor!
Daca domnul suparat-catalin-face parte din staff-ul organizatorilor (adica compania Cotnari) reactia lui e jenanta…Stimate domn pe mine m-ar fi deranjat alte chestii din articol (organizarea evenimentului in sine), le-as fi bagat la cap si as fi actionat ca atare pe viitor…Dar se pare ca prostia si orgoliul nemasurat e mare…Tot din prostia voastra l-ati gasit pe Guta sa va promoveze…Daca mai esti din intamplare si de la departamentul de marketing atunci esti tare. Tine-o tot asa!