Sau, altfel spus, la ce altceva mai serveste stampila aplicata pe oua (sau pe cutie). Cu multumiri pentru Adevarul care, intr-un text mai degraba slabut, ne ofera excelentele informatii de mai jos. Asa ca uitati-va cu mare atentie la prima cifra de pe cod, pentru ca ea inseamna:

0 – Ecologice (ouă produse de găini crescute în ferme ecologice şi hrănite cu furaje care nu conţin făinuri proteice de origine animală, aditivi, conservanţi sau coloranţi sintetici)

1 – Aer liber (găinile sunt crescute în hale, dar au acces continuu în aer liber pe tot parcursul zilei)

2 – La sol (găinile sunt crescute în hală, libere)

3 – În baterii (ouătoarele sunt înghesuite în cuşti suprapuse)

Cifrele de mai sus se referă la locul şi la modul în care sunt crescute găinile. Hrana – exceptând categoria 0 – este aceeaşi la toate găinile.

In concluzie, cu cat cifra este mai mica, cu atat oul este de o calitate mai buna. Iar restul superstitiilor uitati-le (fiindca, de pilda, oul „rosu“, care adica e mai bun, poate fi usor obtinut cu niste colorant adaugat in hrana ouatoarei)

Marius CristianMozaicEcologie,OuaSau, altfel spus, la ce altceva mai serveste stampila aplicata pe oua (sau pe cutie). Cu multumiri pentru Adevarul care, intr-un text mai degraba slabut, ne ofera excelentele informatii de mai jos. Asa ca uitati-va cu mare atentie la prima cifra de pe cod, pentru ca ea inseamna: 0 -...