Combinaţii de arome care nu v-aţi aştepta să meargă
Există gusturi pe care le știm de-o viață parcă, si ni se pare normal sa fie împreună. Par făcute să fie împreună untul de arahide și ciocolata, uleiul și oțetul sau cartofii prăjiți cu sos de roșii(ketchup).
Iată mai jos câteva din combinațiile de gusturi ce par ciudate însă se potrivesc de minune.
Brânză cu mucegai albastru și miere
Surprinzător, dar adevărat, mierea, dulce fiind, este partenerul spectaculos pentru brânza cu mucegai albastru, ușor picantă. Mărunțiți o bucățică de brânză pe o felie de pâine prăjita și stropiți apoi cu miere. Pentru un plus de gust adăugați puțin cayenne și miez de nucă sfărâmat.
Brânză brie și zmeură
Aroma brânzei împreună cu delicatețea și finețea zmeurei crează un gust minunat. Încercați această combinație sau pregătiți un piure de fructe de pădure, pentru a obține un sos pe care să-l turnați peste brânză. Veți fi cu siguranță mulțumiți de rezultate.
Pasta chili și caise uscate
Bucătăria thailandeză și cea indiană recomandă combinarea aromelor dulci și a celor iuți ca fiind ideale. Combinarea pastei chili cu caisele uscate demonstrează acest lucru.
Ciocolată și ardei iuți
Sosul Mole, un sos tradițional mexican este renumit de multă vreme pentru gustul său deosebit. Acest sos este obținut prin combinarea celor doua gusturi: dulce și iute. Au început să apară și tablete de ciocolata care combină cele două gusturi, la ciocolaterii celebre precum Vosges.
Ulei de măsline și înghețată
Da, sună ciudat, însă înghețata de vanilie stropită cu ulei de măsline de cea mai bună calitate și puțină sare presărată deasupra este se pare delicioasă.
Unt de arahide și mere
Este grozavă această combinație. Imaginați-vă feliile mărului ca pe bruschete pe care întindeți untul de arahide, cremos și sărat. Este gustarea perfectă pentru întreaga familie.
Unt sărat și mentă
Dacă nu ați experimentat încă gustul untului sarat, amestecat cu mentă, trebuie să încercați. Aveți nevoie doar de o felie de pâine prăjită, puțin unt, sare și mentă proaspătă pe caresă o presărați deasupra.
Căpșune și oțet balsamic
Oțetul balsamic intensifică aroma căpșunelor. Presărați puțin oțet balsamic peste căpșunele proaspete și fierbeți-le împreună pentru a obține un sirop sau adăugați căpșune unei salate aromatizate cu oțet balsamic.
Contribui şi eu cu o combinaţie inedită. De fapt două:
1. Pâine prăjită cu miere şi usturoi.
2. Pâine cu marmeladă/magiun şi brânză telemea.
Ah, şi mai este clasica, dar destul de nepopulara în România, combinaţie de brânză cu mucegai albastru şi struguri.
Este intr-adevar deosebita branza cu mucegai albastru combinata cu struguri! Celelalte doua, trebuie incercate.
si lista poate continua:
-compot cu garnitura de cartofi (specific germanilor)
-carne de mistret la cuptor cu dulceata de afine
-sunca cu dulceata de pruna
-carne de pasare la cuptor condimentata cu scortisoara
de astea mi-am adus aminte acum
kiwi cu piper… deliciu!
Cozonac cu sunca( slana) afumata.
O felie de mamaliguta rece prajita si unsa cu magiun…
Si DA, telemea sau branza de burduf presarata deasupra unei felii de paine unse cu magiun e deosebit de delicioasa. Experimentata de generatii, inca de cand eram copil.