StruguriAşa cel puţin susţine dr. Ion Puşcă, unul dintre acţionarii „Domeniilor viticole dr. Puşcă“, care spune că ar fi fost foarte greu pentru producătorii români să-şi replanteze viile prin forţe proprii.

Fondurile europene au salvat viticultura româneasca. Costurile pentru infiintarea unui hectar de vie se ridica la circa 15.000 de euro, iar prima productie de struguri pentru vin poate fi obtinuta dupa trei ani de la plantatie. De pe un hectar se pot culege intre 2-3.000 kg de struguri pe hectar.

În România, suprafaţa cultivată cu viţă de vie este de aproximativ 188.000 de hectare, din care circa 96.000 de hectare cu vie nobilă.

Un material mai amplu cu dr. Ion Puşcă puteţi citi în Ziarul Financiar.

Marius CristianŞtiriFonduri,UE,ViticulturăAşa cel puţin susţine dr. Ion Puşcă, unul dintre acţionarii „Domeniilor viticole dr. Puşcă“, care spune că ar fi fost foarte greu pentru producătorii români să-şi replanteze viile prin forţe proprii. Fondurile europene au salvat viticultura româneasca. Costurile pentru infiintarea unui hectar de vie se ridica la circa 15.000 de...