Friptura aromata de porc webCe-aţi zice dumneavoastră de o friptură de porc mai deosebită, care nu numai că este delicios de aromată, dar mai arată şi foarte bine atunci când este tăiată în felii? Nu-i aşa că vă surâde ideea? Păi atunci ia să purcedem noi repede la treabă.

Pentru 6 persoane, aveţi nevoie de:
1 bucată de muşchi de porc de circa 1,5 kg,
300 g de şuncă de Praga afumată, tăiată în felii subţiri,
6 căţei de usturoi,
3 cepe verzi,
30 de frunze de busuioc (dacă vreţi şi dacă găsiţi, dacă nu, nu),
3 foi de dafin,
2 crenguţe de cimbru,
1 legătură de pătrunjel,
slănină,
1 pahar de vin alb sec,
sare
piper.

Tocaţi împreună pătrunjelul, busuiocul, ceapa, usturoiul şi o crenguţă de cimbru. Faceţi nişte incizii adânci de-a lungul muşchiului, fără să-l despicaţi cu totul, săraţi, piperaţi şi introduceţi şunca şi ierburile tocate. Strângeţi totul bine şi legaţi carnea cu sfoară ca să nu se desfacă la copt. Puneţi muşchiul într-un vas care merge la cuptor, de dimensiuni cât mai apropiate cu ale fripturii (să rămână cât mai puţin loc de jur-împrejur), turnaţi vinul şi puneţi deasupra frunzele de dafin, restul de cimbru şi feliuţe subţiri de slănină. Puneţi la cuptor şi lăsaţi la foc potrivit spre moale timp de două ore şi jumătate.
Cu precizarea că această friptură e foarte bună şi rece, nu-mi rămâne decât să vă spun că musai vă trebuie un vin roşu, nici prea delicat, dar nici prea viguros (un Merlot de Dealu Mare, de-un paregzamplu).

Marius CristianReţeteFriptură,Muşchi,PorcCe-aţi zice dumneavoastră de o friptură de porc mai deosebită, care nu numai că este delicios de aromată, dar mai arată şi foarte bine atunci când este tăiată în felii? Nu-i aşa că vă surâde ideea? Păi atunci ia să purcedem noi repede la treabă. Pentru 6 persoane, aveţi nevoie...