Arta Mesei este un eveniment itinerant, organizat în locaţii premium, care urmăreşte mai multe obiective: îmbogăţirea culturii gastro-enologice a participanţilor, evaluarea calităţii preparatelor gastronomice, a vinurilor asociate, cât şi a serviciilor oferite de restaurante.

Participanţii au prilejul de a parcurge un traseu gastronomic special pregătit pentru fiecare eveniment în parte, funcţie de specificul locaţiei şi de abilităţile bucătarului. La fiecare fel de mâncare sunt asociate vinuri premium din zone viticole celebre, atât româneşti cât şi din Lumea Veche sau Lumea Nouă.

Fiecare participant este invitat să completeze o fişă de degustare care să reflecte nivelul său de satisfacţie referitor la gastronomie, vinuri, food & wine pairing şi serviciile oferite de locaţie.

Vineri, 17 mai 2019, începând cu ora 18:00, are loc o nouă ediţie Arta Mesei, intitulată “Poveşti cu brânzeturi şi vin“, la Restaurantul Antique (Aleea Primăverii 12, Rădăuţi, judeţul Suceava). Evenimentul este organizat de “Zada – branză cinstită“, în parteneriat cu Casa Olteanu – Gramma şi Paharnicul.ro.

Meniul serii:

Aperitiv: platou mixt cu brânzeturi cinstite

  • Bruschete cu brânză proaspătă, cu diverse arome şi condimente
  • Aperitive cu brânză de vaci şi de burduf, învelite în nucă măcinată
  • Caşcaval maturat, cu diverse arome (nucă, piper, schinduf)
  • Wine pairing: Gramma Fetească Albă 2017 şi Gramma Cuvée Vişani alb 2018 (Aligoté, Fetească Albă, Fetească Regală)

Fel principal: surpriza bucătarului

  • Perlă de doradă pe pat de orez sălbatic, cu fructe de mare, salată de alge şi sos de şofran
  • Sufleu de cartofi cu brânză de burduf, caşcaval şi broccoli
  • Wine pairing: Gramma Cuvée Vişani rosé 2018 (Fetească Neagră & Merlot)

Desert: cheesecake buffet

  • Cheesecake cu lămâie
  • Cheesecake cu mac
  • Cheesecake cu fructe de pădure
  • Cheesecake cu ciocolată
  • Wine pairing: Gramma Cuvée Vişani roşu 2016 (Fetească Neagră & Merlot)

Evenimentului este prezentat de Răzvan Avram (Paharnicul.ro) şi Cristina Dumitrescu (Zada)

Preparatele gastronomice sunt realizate cu produse Zada şi semnate de Chef Ionuţ.

Cost de participare: 90 lei/ persoană. Preţul include meniul, vinurile, poveştile şi buna dispoziţie. Sunt disponibile 50 locuri, iar participarea trebuie confirmată prin email (zadahorodnicsv@yahoo.com) sau telefon (0745 097 621 | Cristina Dumitrescu).

Dress code: casual. Vă recomandăm să lăsaţi maşina acasă şi să veniţi cu un prieten.

BonChefEvenimenteArta Mesei,gastronomie,Gramma,Paharnicul.ro,Vin,ZadaArta Mesei este un eveniment itinerant, organizat în locaţii premium, care urmăreşte mai multe obiective: îmbogăţirea culturii gastro-enologice a participanţilor, evaluarea calităţii preparatelor gastronomice, a vinurilor asociate, cât şi a serviciilor oferite de restaurante. Participanţii au prilejul de a parcurge un traseu gastronomic special pregătit pentru fiecare eveniment în parte,...