Aceasta leguma delicata, suculenta si delicioasa era considerata panaceu de catre antici. Sparanghelul poate fi folosit ca garnitura la fripturi, ca ingredient in supe si sosuri, sau ca atare cu diverse sosuri.

Sparanghelul contine grupul de vitamine A, B, C, fier, acid folic si fibre alimentare, care au un rol important in lupta contra cancerului. Sparanghelul contine si potasiu, acesta avand rolul de a imbunatati circulatia sangvina.

Cand vreti sa cumparati sparanghel proaspat, alegeti tulpini tari, cu varfurile neofilite. Este de preferat sail preparati si sa il serviti in aceeasi zi in care a fost cumparat. Sparanghelul nepreparat poate fi pastrat in frigider timp de 2-3 zile.

Cea mai buna metoda de fierbere a sparanghelului este cea la abur, intr-un vas special pentru fierberea legumelor. Prin rumenire la cuptor sau pe gratar, sparanghelul capata o aroma intensa de afumat, complet diferita de cea pe care o are atunci cand este fiert.

In modul clasic de servire, sparangelul se serveste stropit cu unt topit. Este la el de delicios servit cu vinegreta cu mustar si zeama de lamaie sau maioneza, alaturi de fripturi.

Mădălina BejenariuMozaicEcologie,Sfaturi,Sparanghel,TehniciAceasta leguma delicata, suculenta si delicioasa era considerata panaceu de catre antici. Sparanghelul poate fi folosit ca garnitura la fripturi, ca ingredient in supe si sosuri, sau ca atare cu diverse sosuri. Sparanghelul contine grupul de vitamine A, B, C, fier, acid folic si fibre alimentare, care au un rol...