Arta Mesei este un eveniment itinerant, organizat în locaţii premium, care urmăreşte mai multe obiective: îmbogăţirea culturii gastro-enologice a participanţilor, evaluarea calităţii preparatelor gastronomice, a vinurilor asociate, cât şi a serviciilor oferite de restaurante.

Participanţii au prilejul de a parcurge un traseu gastronomic special pregătit pentru fiecare eveniment în parte, funcţie de specificul locaţiei şi de abilităţile bucătarului. La fiecare fel de mâncare sunt asociate vinuri premium din zone viticole celebre, atât româneşti cât şi din Lumea Veche sau Lumea Nouă.

Fiecare participant este invitat să completeze o fişă de degustare care să reflecte nivelul său de satisfacţie referitor la gastronomie, vinuri, food & wine pairing şi serviciile oferite de locaţie.

Vineri, 29 noiembrie 2019, începând cu ora 19:00, are loc o nouă ediţie Arta Mesei, intitulată “Gastronomie spaniolă de iarnă şi vinuri olteneşti“, la Andalú GastroBar (Iaşi, str. Codrescu 6). Evenimentul este organizat de Paharnicul.ro în parteneriat cu Vinarte România. Partenerii media ai evenimentului sunt BonChef.ro şi PINmagazine.ro.

Meniul serii:

1. Aperitiv

  • Pulpo a la Gallega (caracatiţă aromatizată în ulei de măsline şi pimentón/boia afumată)
  • Wine pairing: Nedeea Alb 2018 (Fetească Albă & Fetească Regală & Tămâioasă Românească)

2. Duo

  • Sopa de cocido (consomé “fuerte” ce rezultă în urma uniunii la foc lent dintre năut, legume, carne de pui şi porc)
  • Cremă de dovleac cu brânză de capră şi jamón crocant
  • Wine pairing: Nedeea Roze 2018 (Băbească Neagră & Fetească Neagră)

3. Fel principal 1

  • Spanish taco de carrilleras de cerdo (obrăjori de porc confiaţi în sos de vin roşu)
  • Wine pairing: Nedeea Roşu 2018 (Fetească Neagră & Novac & Negru de Drăgăşani)

4. Fel principal 2

  • Cocido madrileño completo (tocană de năut, cu carne de pui, porc, cârnaţi şi legume)
  • Wine pairing: Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon 2013

5. Desert

  • Coulant de ciocolată
  • Wine pairing: Prince Mircea Fetească Neagră 2018

Evenimentului este prezentat de Răzvan Avram (Paharnicul.ro).

Cost de participare: 150 lei/ persoană. Preţul include meniul, vinurile, poveştile şi buna dispoziţie.

Rezervări: sunt 24 de locuri disponibile; rezervările se fac online: http://bit.ly/artameseinov19 (Verba volant, scripta manent), sau la telefon 0740 977 316 (Ioana Luca).

Dress code: casual. Vă recomandăm să lăsaţi maşina acasă şi să veniţi cu un prieten.

BonChefEvenimenteAndalú GastroBar,Arta Mesei,Gastronomie iberică,Paharnicul.ro,Vin,VinarteArta Mesei este un eveniment itinerant, organizat în locaţii premium, care urmăreşte mai multe obiective: îmbogăţirea culturii gastro-enologice a participanţilor, evaluarea calităţii preparatelor gastronomice, a vinurilor asociate, cât şi a serviciilor oferite de restaurante. Participanţii au prilejul de a parcurge un traseu gastronomic special pregătit pentru fiecare eveniment în parte,...