Cu o activitate de promovare a stilului de viaţă sănătos începută încă din anul 2001, nutriţionistul Cristian Mărgărit este o voce autoritară în domeniu. Pentru cititorii BonChef.ro am aflat, direct de la sursă, care sunt cele mai sănătoase metode de gătit, pe grupe de alimente. Invitatul lui Răzvan Avram la emisiunea BonChef de la B1 TV vorbeşte, rând pe rând, despre:

  • Cum gătim carnea şi peştele
  • Cum gătim legumele
  • Cum gătim fructele
  • Cum gătim cerealele şi pseudocerealele
  • Cum gătim lactatele şi ouăle

Despre Cristian Mărgărit

În 2001 a fondat şi realizat GetFIT, primul site de fitness dedicat publicului larg, iar începând cu anul 2006 este consultant în nutriţie şi fitness (inclusiv pentru companii), fiind în acelaşi timp şi un foarte bun comunicator în presa scrisa, online, radio şi televiziune.

Într-un interviu acordat în 2013 pentru revistatango.ro, Cristian Mărgărit afirma: “Sunt pasionat şi de agricultură, creşterea animalelor, chimie alimentară, istorie, gastronomie. Mai mult sau mai puţin şi de laturile lor practice. Îmbin deci valoarea nutriţională a alimentelor cu gustul şi plăcerea de a mânca. Tradiţia şi obiceiurile ancestrale cu ultimele descoperiri ştiinţifice din nutrigenomică şi epigenetică. În final, îmbinăm ce vrem cu ce putem. Încerc să mănânc alimente cât mai puţin procesate, pe cât posibil produse local şi în sezon”.

Pe blogul său personal, Cristian Mărgărit scrie, despre el însuşi: “Sunt eu cel mai deştept? Arăt eu cel mai bine? Ţin eu dieta perfectă? Irelevant. Competiţia (dacă vrei să îţi vezi viaţa ca pe o competiţie) este doar cu noi înşine. Cu siguranţă am o experienţă destul de mare încât să cred că ar fi utilă şi altora.”

Despre emisiunea BonChef

Emisiunea “BonChef” este locul unde învăţăm, împreună, “arta mesei”. Alături de invitatul săptămânii, facem incursiuni zilnice prin universul savuros al celei mai vechi dintre artele omenirii. Emisiunea se difuzează, de luni şi până vineri, timp de 5 minute, pe B1 TV, la 9:50 AM şi 16:50 PM (în reluare). Toate înregistrările le găsiţi pe canalul de YouTube.

Foto: revistatango.ro

BonChefMozaicCu o activitate de promovare a stilului de viaţă sănătos începută încă din anul 2001, nutriţionistul Cristian Mărgărit este o voce autoritară în domeniu. Pentru cititorii BonChef.ro am aflat, direct de la sursă, care sunt cele mai sănătoase metode de gătit, pe grupe de alimente. Invitatul lui Răzvan Avram...