Ingrediente

1 cană orez cu bob lung, 1l supă de pui, 1 cană parmezan ras, 300gr ciuperci de pădure, o ceapă medie tocată, 3 linguri unt, 3 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi zdrobit, ½ cană vin alb, sare, piper

Preparare

Într-o cratiță medie  se încălzește supa de pui, la foc mediu, și se adaugă ciupercile. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 minute, apoi cu o spumieră se scot ciupercile și se lasă să se răcească.

Intr-o altă cratiță se călește ceapa împreună cu o lingură de unt și uleiul de măsline. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă orezul și se călește câteva minute, amestecând. Se toarnă apoi vinul și se lasă să fiarbă la foc mediu. După ce orezul absoarbe vinul, se mai adaugă supă de pui în care au fiert ciupercile, atât cât să acopere orezul, și se lasă să fiarbă la foc mediu, până când orezul absoarbe supa. Când supa scade, se mai adaugă câte puțin, menținând orezul acoperit cu supă. Se amestecă ingredientele în mod constant, până când orezul este complet fiert.

Se adaugă ciupercile și se gătesc împreună cu orezul 2-3 minute. După ce ciupercile sunt gata, se ia tigaia de pe aragaz, se rade parmezan deasupra, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă totul cu două linguri de unt rece.

Mădălina BejenariuReţeteCiuperci,culinar,OrezIngrediente 1 cană orez cu bob lung, 1l supă de pui, 1 cană parmezan ras, 300gr ciuperci de pădure, o ceapă medie tocată, 3 linguri unt, 3 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi zdrobit, ½ cană vin alb, sare, piper Preparare Într-o cratiță medie  se încălzește supa de pui, la...