La competiţia gastronomică desfăşurată la Luxemburg în perioada 19-24 noiembrie, echipa României, singura echipă formata numai din femei, a obţinut medalia de bronz, potrivit unui comunicat de presă.

Creaţiile maeştrilor bucătari autohtoni au impresionat juriul la Clasa Bufet Rece, unde s-au înscris cu trei categorii. Prima probă a consatat în pregătirea unui platou festiv din carne pentru opt persoane şi patru sortimente de tapasuri/fingerfood, cu garnituri şi sosuri adecvate, unde româncele au realizat sortimente de somon afumat cu spumă de lămâie, morun umplut cu păstrăv afumat, terină de ştiucă cu mousse de spanac şi cocktail de vin cu stridii, ficat de raţă cu sos spumant de coriandru. A doua categorie cerea pregătirea unui meniu vegetarian şi un meniu gourmet din cinci servicii pentru o persoană, iar în ultimă instanţă, româncele au avut de preparat un platou de prăjiturele pe bază de brânză sau ciocolată, trei deserturi inovative şi o piesă festivă din zahăr. Cofetarul echipei, Camelia Dragomir, a castigat medalia de aur la aceasta probă, cu o creaţie în zahăr, “Frumoasa şi bestia”.

Din echipă au făcut parte: Dr. Ing. Gabriela Berechet reprezentant “Women in WACS” Central Europe Team, Carmela Dragomir, maestru cofetar de la Delice International din Câmpina,  Petronela Ciubotaru (maestru în arta culinară, bucătar şef la Poiana Izvoarelor din Vatra Dornei), Maria Popa (maestru în arta culinară, instructor gastrotehnica la Compania de Investiţii pentru Turism) şi Irina Hriapca (maestru în arta culinară, bucătar şef la Complexul de agrement “Ciric” din Iaşi).

O prezenţă constantă la concursurile de profil, Irina Hriapca este o tânără pasionată de pictură şi scuptură, de unde preia elemente pe care le transpune în creaţiile sale culinare. A câştigat premiul de excelenţă al concursului Balada Nej, două medalii de bronz la Mediterraneam Culinary Challenge Gastronomia şi două medalii de argint la concursuri internaţionale culinare desfăşurate în Turcia. Anul trecut a făcut parte din juriul de la Bucătarul de Aur şi a avut o serie de colaborări cu ziare şi televiziuni naţionale.

Cristina StănescuŞtiricampiont,competitie,concurs,gastronomica,gatit,hriapca,irina,national,RomaniaLa competiţia gastronomică desfăşurată la Luxemburg în perioada 19-24 noiembrie, echipa României, singura echipă formata numai din femei, a obţinut medalia de bronz, potrivit unui comunicat de presă. Creaţiile maeştrilor bucătari autohtoni au impresionat juriul la Clasa Bufet Rece, unde s-au înscris cu trei categorii. Prima probă a consatat în...