Ingrediente

300 g dovleac, 2 fire de praz, telina, ceapa, usturoi, o paine rotunda, ulei de masline, patrunjel, sare, piper

Preparare

Se taie usturoiul si ceapa si se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei, apoi se adauga telina taiata julien. Dovleacul se taie cuburi, prazul se curata si se taie julien si se adauga in tiaie, peste ceapa si usturoi.

Cand toate legumele sunt sotate se adauga jumatate de lintru de apa, sare si se mai lasa la foc 30 de minute.

Cand supa este gata, se serveste fie in interiorul unei paini rotunde, din care se scoate partial miezul, fie in interiorul unui dovleac din care se scoate total miezul. Supa se condimenteaza cu piper si se pune deasupra patrunjelproaspat, tocat marunt.

Mădălina BejenariuReţeteculinar,Dovleac,gastronomie,Legume,prazIngrediente 300 g dovleac, 2 fire de praz, telina, ceapa, usturoi, o paine rotunda, ulei de masline, patrunjel, sare, piper Preparare Se taie usturoiul si ceapa si se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei, apoi se adauga telina taiata julien. Dovleacul se taie cuburi, prazul se curata si se taie julien si...