Ingrediente:

500 gr ficăței de pui.

Pentru marinată: 45 ml oțet din vin, 45 ml ulei de măsline, 15 ml suc de lămâie, 2 căței de usturoi zdrobiți, 2 ardei iuți roșii, tocați mărunt, 5 gr chimen, 5 gr coriandru, sare, piper măcinat, 2 frunze de dafin.

Pentru sos: 30 ml ulei de măsline, 30 gr unt, 1 ceapă mărunt tocată, 15 ml pastă de tomate, 15ml sos Worcestershire, 125 ml supă de pui, 30 ml brandy.

Preparare:

Se spală și se curăță ficățeii de pui.

Pentru prepararea marinatei se combină toate ingredientele, se adaugă ficățeii de pui și se lasă timp de 2 ore să se aromatizeze. După 2 ore se scurg ficățeii și se lasă pe o farfurie.

Pentru prepararea sosului se încinge uleiul și se adaugă untul. Se gătește ceapa până se înmoaie, apoi se adaugă ficățeii și se gătesc 2 minute la foc mare. Se adaugă pasta de tomate, se reduce focul, se adaugă sosul Worcestershire, supa de pui și sosul in care s-au marinat ficățeii. Se aduc toate ingredientele la fierbere apoi se toarnă brandy-ul.

Înainte de servire se presară coriandru tocat peste ficăței.

Mădălina BejenariuReţeteficate de pui,ficatei picantiIngrediente: 500 gr ficăței de pui. Pentru marinată: 45 ml oțet din vin, 45 ml ulei de măsline, 15 ml suc de lămâie, 2 căței de usturoi zdrobiți, 2 ardei iuți roșii, tocați mărunt, 5 gr chimen, 5 gr coriandru, sare, piper măcinat, 2 frunze de dafin. Pentru sos: 30 ml ulei de măsline,...