Ingrediente

300gr cartofi, 200gr fasole verde, 200gr rosii de marime medie, bine coapte, 50gr file de ansoa in ulei, 50gr capere, 100gr masline negre, o crenguta hasmatuchi(optional), ulei de masline, otet din vin, sare si piper

Preparare

Pregatiti mai intai legumele. Se fierb mai intai cartofii, in coaja, in multa apa sarata. Separat se fierbe fasolea verde se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se fierbe.

Dupa ce au fiert legumele se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja cartofii si se taie cuburi, iar fasolea verde se taie in bucati de aproximativ 3cm.

Intr-un bol mic, pregatiti sosul. Dintr-un praf de sare, doua linguri otet, un varf de cutit piper macinat si cinci linguri de ulei. Amestecati totul cu o furculita pana obtineti un sos bine legat.

Puneti cartofii si fasolea verde intr-un bol de salata, turnati deasupra sosul si amestecati bine.  Pentru decorarea salatei folositi capere, maslinele fara samburi, fileul de ansoa si rosiile taiate felii.

La momentul servirii incorporati ingredientele pentru décor in salata si presarati dupa gust hasmatuchi tocat si tarhon.

Mădălina BejenariuReţeteAperitiv,gastronomie,Legume,Roşii,SalatăIngrediente 300gr cartofi, 200gr fasole verde, 200gr rosii de marime medie, bine coapte, 50gr file de ansoa in ulei, 50gr capere, 100gr masline negre, o crenguta hasmatuchi(optional), ulei de masline, otet din vin, sare si piper Preparare Pregatiti mai intai legumele. Se fierb mai intai cartofii, in coaja, in multa apa sarata....