Ingrediente pentru crema de căpșuni

600 gr căpșuni (proaspete sau congelate), 100 gr zahăr tos, 320 ml iaurt, 2 plicuri gelatină, 120 ml apă rece

Ingrediente pentru jeleul de zmeură

350 gr zmeură congelată, 80 gr zahăr tos, ½ plic gelatină, 60 ml apă rece

Preparare cremă de căpșuni

Se amestecă căpșunile împreună cu zahărul și iaurtul într-un blender și se mixează până când compoziția se omogenizează. Dacă este necesar se mai adaugă zahăr. Se transferă acest amestec într-o cratiță și se aduce la fierbere, amestecând constant.

Între timp se adaugă gelatina peste ½ cană de apă rece si se lasă 10 minute, apoi se adaugă în crema de pe aragaz și se continuă amestecarea până cand gelatina se dizolvă complet. Se lasă crema să se răcească puțin, apoi se toarnă în cupe, lăsând cam ¼ de cupă gol, pentru jeleul de zmeură. Se dau la rece cupele cu cremă timp de 3 ore.

Preparare jeleu de zmeură

Se amestecă într-un castron zmeura cu zahărul, apoi se trec într-un vas pentru a le încălzi în bain-marine. Se acoperă vasul în care este zmeura cu o folie de aluminiu, și se lasă 30 minute la foc mic, în bain-marine. După cele 30 minute, se scot fructele din vas și se trec prntr-o sită fină, pentru a le separa de semințe.

Între timp, într-un castron mic se dizolvă gelatina în 60 ml apă rece și se lasă să stea 10 minute. Sucul obținut din pasarea zmeurei se adaugă pestecel din vasul în care a fost inițialzmeura și se aduce la fierbere, amestecând constant, apoi se adaugă gelatina dizolvată peste el, și se mai lasă cateva minute pe aragaz.

După ce s-a răcit puțin acest jeleu de zmeură, se toarnă peste crema de căpșuni si se lasă la frigider pentru 2 ore.

Crema de căpșuni cu jeleu de zmeură se poate servi cu biscuiți sau cu pișcoturi pentru șampanie.

Mădălina BejenariuReţetecapsuni,culinar,Desert,Fructe,gastronomie,zmeuraIngrediente pentru crema de căpșuni 600 gr căpșuni (proaspete sau congelate), 100 gr zahăr tos, 320 ml iaurt, 2 plicuri gelatină, 120 ml apă rece Ingrediente pentru jeleul de zmeură 350 gr zmeură congelată, 80 gr zahăr tos, ½ plic gelatină, 60 ml apă rece Preparare cremă de căpșuni Se amestecă căpșunile împreună cu...